Actualitate

Fostul comunist Marian Lupu refuză sa accepte Declarația de Independență, “vrea” referendum și pretinde că există 2 limbi “identice”

Marian Lupu a declarat vineri presei, după hotărârea din ajun a Curţii Constituţionale că organizarea unui referendum ar fi cea mai indicată cale. El a precizat că a discutat această chestiune în cadrul Partidului şi că o va aborda şi în Coaliţia Pro-Europeană.

”Cea mai indicată metodă pentru a rezolva această întrebare este referendumul. Doar poporul este deasupra clasei politice şi a elitei poitice. Ideea referendumului este doar rezultatul unor discuţii în PDM.Vom discuta şi cu cei din coaliţia de guvernare”, a declarat Lupu.
 
Fostul Președinte de Parlament al RM, pe timpul lui Voronin, recunoaște că cele „două” limbi sunt identice, cu toate acestea consideră că fiecare cetățean are dreptul să o numească așa cum crede de cuviință.

Lupu mai spune că în Constituție va rămâne sintagma „limba moldovenească” și că modificarea Legii Supreme în acest sens poate avea loc doar în cadrul unui referendum național.

„Eu sunt moldovean și eu vorbesc limba moldovenească”, a declarat președintele PDM care timp de 4 ani de zile a fost Președintele unui Parlament condus de PCRM (Voronin).

STALINISMUL SOVIETIC vs ADEVĂR

"Româna a fost recunoscută limbă de stat în Moldova. Iar Transnistria răspunde prin introducerea legislației Federației Ruse. La Chișinău cred că astfel vor păstra integritatea țării) ? " – a scris Rogozin pe rețelele de socializare.

Referințe: Curtea Constituțională a dat un verdict ISTORIC: OFICIAL, ÎN R. MOLDOVA SE VORBEȘTE ROMÂNEȘTE

Președintețe Timofti a spus în public la întrevedere cu John Kerry, că Federația Rusă susține forțele separatiste și anti-occidentale din R. Moldova.

Referințe: Implicarea armatei a 14-a a Federației Ruse în Războiul de Independență

Reamintim că atât grupările teroriste conduse de Șevciuk, cât și forțele fasciste, românofobe, sponsorizate de Kremlin au aceeași poziție oficială privind UE sau Uniunea-Vamală ca și PCRM, PSRM sau PSD.

Amintim că Federația Rusă nu recunoaște Transnstria, și deci, nici "legile" emise de acea entitate nerecunoscută de nimeni.

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *