Justiție

Fostul președinte Igor Dodon are venituri de 250.000 de dolari de origine neclară

Autoritatea Națională de Integritate din Moldova (ANI) a depistat o diferență de 1,17 milioane de lei (circa 250.000 de dolari) între veniturile și cheltuielile fostului președinte, președintele de onoare al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon.

Potrivit raportului ANI, Dodon a încălcat regulile de declarare a proprietății. Inspectorii de integritate au verificat declarațiile fostului președinte pentru perioada 2016-2020 și au găsit o diferență de 1,17 milioane de lei între veniturile deputatului și valoarea imobilului cumpărat de acesta.

În raportul organismului se menționează că, dacă se va dovedi vinovat, Dodon va trebui să fie privat de dreptul de a ocupa funcții publice timp de trei ani. De asemenea, fostului președinte ar trebui să i se confiște proprietățile de origine dubioasă.

Organismul de incoruptibilitate și-a prezentat concluziile în fața instanței. Dodon le poate ataca la Curtea de Apel Chișinău în termen de 30 de zile.

Igor Dodon se află în arest la domiciliu din 26 mai în legătură cu așa-numitul caz “gramada” – numit astfel din cauza unei înregistrări video care îl arată pe Dodon primind o geantă neagră de la fostul “conducător moldovean”, oligarhul și liderul Partidului Democrat Vlad Plahotniuc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *