Sport

(FOTO) Rugbistii moldoveni vor lupta pentru aur

Miercuri, intr-un meci dramatic, puternica reprezentativa a Elvetiei a fost doborata de formatia de juniori a „tricolorilor” moldoveni cu scorul de 10-5. Astfel, echipa noastra va merge in finala Campionatului European unde, in partida decisiva, va intalni selectionata Poloniei. (Vezi mai multe imagini in Galeria Foto)

Miercuri, pe Stadionul „Dinamo” din Chisinau a demarat etapa finala a Campionatului European de rugbi, rezervat juniorilor in varsta de pana la 20 de ani, o competitie de asemenea anvergura fiind organizata in premiera la Chisinau. In lupta pentru locurile premiante s-au incadrat patru cele mai puternice formatii care au fost triate prin exigenta „sita” a calificarilor.

De remarcat ca in aceasta categorie de varsta nu participa selectionate din asemenea tari cu traditie precum Anglia, ?ara Galilor sau Franta, astfel ca pentru etapa de la Chisinau s-au calificat reprezentativele R. Moldova, Poloniei, Serbiei si Elvetiei.
Primul meci disputat pe gazonul verde de la „Dinamo” a fost semifinala dintre echipele Poloniei si Serbiei. Spectatorii au urmarit o lupta fara compromisuri, cu faze rugbistice prestate de rugbistii ambelor formatii, la pauza polonezii intrand cu un usor avantaj de 5-3. Jucatori in „alb-rosu” au dominat si mitanul secund, incheind partida cu distrugatorul 33-3. Astfel, polonezii au intrat imediat in pregatiri catre finala de sambata.

Imediat dupa incheierea disputei sarbo-poloneze, a avut loc deschiderea oficiala a campionatului, in cadrul caruia presedintele interimar al R. Moldova, Mihai Ghimpu, a rostit un discurs de salut. La festivitatea de inaugurare a turneului au mai asistat presedintele Comitetului National Olimpic, Nicolae Juravschi, presedintele Federatiei Moldovenesti de Rugbi, Vasile Revencu, reprezentanti ai Ministerului Tineretului si Sportului, Clubului Sportiv Central „Dinamo” s.a.

Pe teren au intrat celelalte doua semifinaliste – reprezentativele R. Moldova si Elvetiei. Stabilindu-si drept obiectiv final obtinerea titlului, discipolii lui Sergiu Motoc si Ion Cebotari s-au chinuit serios cu elvetienii, acestia reusind sa se prezinte ca o grupare bine inchegata si cu scheme calitative de joc.

Tensiunea meciului a condus la numeroase accidentari. Scorul a fost deschis doar dupa o jumatate de ora a primei reprize, cand Daniel Hancu a ridicat tribunele in picioare, realizand un eseu. Scorul de 5-0 a rezistat pana la inceputul celei de-a doua parti a jocului, cand oaspetii au egalat tabela. Cu doar sapte minute inainte de final, Daniel ?urcanu a inscris eseul de 10-5 si a propulsat echipa „tricolorilor” in meciul final.

Sambata, incepand cu ora 11.00, formatiile Serbiei si Elvetiei se vor intalni pentru a stabili premianta de bronz, iar peste trei ore se va disputa finala mare dintre R. Moldova si Polonia.

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *