EconomieSocial

FOTO. Transportatorii moldoveni și români, care dețin peste 45 de mii de camioane, au înființat prima asociație de profil în SUA

Peste 2 000 de companii de transport și transportatori cu origini moldovenești și românești, care dețin peste 45 000 de camioane, au înființat prima asociație de profil din America de Nord, anunță Ambasada României în SUA.

Romanian Moldovan Trucking Association of North America, sau ROMOTANA, reunește persoane fizice și întreprinderi din domeniul transporturilor și logisticii cu origini moldovenești și românești.

Gala de lansare a asociației a avut loc în Washington, D.C., cu susținerea Ambasadei României și Republicii Moldova în SUA. La eveniment a participat ambasadorul României în SUA Andrei Muraru, congresmenul american Tim Walberg, secretarul român de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Ionuț Săvoiu, directorul pentru Europa de Est în Departamentul de Stat Daniel Bischof, fostul președintele organizației româno-americane „Alianța”  – James Rosapepe, precum și Chang Oh-Turkmani, membru în boardul „Alianța”.

Cu mesaje video de susținere au participat ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării Dumitru Alaiba, premierul român Nicolae Ciucă și președintele de origine română al Camerei Reprezentanților din Statul Arizona, Ben Toma.

Ambasadorul României s-a declarat impresionat de „numărul mare de afaceri din domeniul transporturilor deținute în SUA de români și moldoveni, dedicați profesiei lor și apreciați pentru munca pe care o fac”.

„Ei reprezintă România și Republica Moldova pe pământ american, având un rol crucial în industria de logistică și transport americană”, a mai adăugat Andrei Muraru.

ROMOTANA este prima asociație comercială dedicată comunității de transportatori cu origini românești și moldovenești din America de Nord, înființată la inițiativa a trei persoane: Marcel Șomfelean, Nicolai Ianoș și Nicolae Corobca.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Nu pot fi transportatori ”moldoveni” și ”români”. Pot fi: fie transportatori din România și Republica Moldova, fie transportatori olteni, ardeleni, banațeni etc. și moldoveni, fie, mai corect, transportatori români din România și Republica Moldova. ”Români și moldoveni” nu pot exista logic, istoric și moral în aceeași propoziție. Dacă și Timpul umblă cu șopârle din astea…
    Înțelegem că Moraru, un imbecil, vorbește ca ultimul kaghebist, dar redactorii Timpul ar fi bine să fie mai atenți cu ”detaliile” acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *