(FOTO) Trenurile înregistrează întârzieri, din cauza vremii. Circulaţia feroviară a fost temporar suspendată în Constanţa
Nu sunt linii de cale ferată închise. Pe distanţa Alexandria – Zimnicea – Roşiori Est – Turnu Măgurele cât şi pe raza Sucursalei Reg.CF Constanţa, din cauza ninsorii abundente şi a viscolului trenurile circulă cu tracţiune Diesel. Începând cu ora 06,00 şi pe raza SRCF Galaţi, din cauza viscolului puternic este permisă circulaţia trenurilor doar cu tracţiune Diesel sau electrică.
Compania sfătuieşte pasagerii să se informeze telefonic la gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească sau să verifice tabelele de sosire/plecare, actualizate din minut în minut pe site-ul www.cfr.ro domeniul Camere web (http://www.cfr.ro/…/content/article/2-uncat…/2273-camere-web).
Cei aflaţi deja în tren pot accesa de pe laptop sau mobil www.cfr.ro apoi Trenul meu (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe informatii tren. Vor obţine informaţii în timp real despre ce staţie urmează, dacă aveţi sau nu întârziere, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
Circulaţia feroviară a fost suspendată temporar vineri pe raza SRCF Constanţa, deoarece nu se poate efectua în condiţii de siguranţă, din cauza instituirii codului roşu de viscol pe judeţele din sud-estul ţării, potrivit unui comunicat transmis de CFR SA.
"S-au dispus măsuri operative pentru ca toate trenurile aflate în parcurs să fie oprite în gări pentru siguranţa călătorilor. Nu vor fi formate noi trenuri, decât când vor fi condiţii de vizibilitate şi viscolul va scădea în intensitate", precizează CFR.
Conform CFR, "Circulaţia trenurilor de marfă pe raza judeţelor afectate (Călăraşi, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea) de Cod Roşu a fost temporar suspendată. Momentan trenurile staţionează în condiţii de siguranţă în staţiile de cale ferată".
"În cursul acestei dimineţi, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, secţiunea cf Grădinari – Chiajna s-a defectat şi momentan se asigură circulaţia trenurilor prin procedura cale liberă, cu verificarea pe teren a poziţiei aparatelor de cale (pe porţiunea defectă). Din cauza acestei defecţiuni trenurile pot înregistra întârzieri faţă de graficul de circulatie, de până la 30 minute/tren. Echipele de intervenţie feroviare sunt pe teren, însă nu pot interveni deocamdată din cauza viscolului puternic", au mai spus reprezentanţii CFR SA.
Unele zboruri pot înregistra întârzieri de aproximativ treizeci de minute la decolare, determinate de degivrarea aeronavelor, întârzieri care punctual pot ajunge sau depăşi o oră, dar nu există curse aeriene anulate, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.
Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, cu ninsoare şi vânt în rafale, care transportă zăpada la sol. Nicio cursă nu este anulată pe Aeroportul Henri Coandă din cauza condiţiilor meteo.
Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii optime şi sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene, arată comunicatul.
Cursele Wizz Air spre Londra, Paris, Charleroi şi Stockolm, anulate din cauza condiţiilor meteo
Compania Wizz Air a anulat vineri cursele 3001/3002 Bucureşti – Londra – Bucureşti, 3051/3052 Bucureşti – Paris – Bucureşti, 3081/3082 Bucureşti – Charleroi – Bucureşti şi 3201/3203 Bucureşti – Stockolm – Bucureşti din cauza condiţiilor meteo, anunţă Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).
"Unele zboruri pot înregistra întârzieri la decolare, determinate de necesitatea degivrării aeronavelor, întârzieri care punctual pot atinge sau depăşi o oră", precizează CNAB.
Potrivit CNAB, "pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, cu ninsoare şi vânt în rafale, care transportă zăpada la sol".
"Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii optime şi sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene", menţionează CNAB.
Informaţii în timp real despre situaţia zborurilor pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti pot fi găsite pe pagina de web Www.bucharestairports.ro
La Gara de Nord din Bucureşti sunt întârzieri chiar şi de 2 ore la trenurile care trebuie să plece spre centrul ţării.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!