CSI / Rusia

FOTO/VIDEO. „Unii deputați și oficiali vizitează țări neprietenoase „de parcă nimic nu s-ar întâmpla”. Wagner le vrea ”capetele”

Fondatorul „Wagner”, Evgheni Prigojin, a propus miercuri, 1 februarie curent, interzicerea prin lege a oficialilor și a deputaților de toate nivelurile să-și petreacă vacanețele în străinătate „în timpul unei operațiuni speciale în Ucraina”. „Unii deputați și oficiali vizitează țări neprietenoase „de parcă nimic nu s-ar întâmpla”.

Serviciul de presă al lui Prigojin a publicat scrisoarea sa către Vasili Piskarev, președintele Comitetului de Securitate al Dumei de Stat. El a menționat în ea că, în ciuda „luptelor grele” din Ucraina, mulți oficiali și deputați „pleacă în liniște în străinătate la stațiuni”, iar unii dintre ei vizitează țări neprietenoase „ca și cum nimic nu s-ar întâmpla”, scrie Realitatea.md.

„Vă rog să luați în considerare posibilitatea la nivel legislativ de a interzice oficialilor și deputaților Federației Ruse în timpul operațiunii speciale în Ucraina să plece în vacanță în afara Federației Ruse, precum și să legiferați responsabilitatea lor pentru comportamentul imoral, inclusiv rudele apropiate, exprimat în cheltuieli ostentative și abuz de obiecte de lux”, a scris Prigojin.

Reprezentantul lui Piskarev a declarat pentru presă locală că deputatul nu a primit încă scrisoarea oficial.

La începutul lunii ianuarie, călătoriile în străinătate a doi deputați regionali au stârnit o amplă discuție. Așadar, pe web a apărut un videoclip din Mexic cu un parlamentar de la Duma Regională Kursk Maxim Vasiliev, care toarnă bere pe videoclip și urează tuturor un An Nou Fericit. Acest lucru a provocat critici din partea guvernatorului regiunii Kursk, Roman Starovoit.

Ulterior, Denis Doljenko, deputat al Adunării Legislative a Oblastului Vologda, a publicat o fotografie pe fundalul zgârie-norilor din Dubai. Secretarul Consiliului General al Rusiei Unite, Andrei Turceak, a numit postarea nepotrivită. „Vremurile dificile produc oameni puternici. Ca băieții noștri din față. Cum ar fi cei care îi ajută în spate. Ei îi înlocuiesc pe cei care au pierdut contactul cu realitatea”, a spus el.

La sfârșitul anului trecut, RBC a scris că Rusia Unită a elaborat un cod de poziționare publică pentru deputații din partid. Documentul conține recomandări de a nu scrie postări pe rețelele de socializare într-o stare necorespunzătoare și de a nu evidenția bunuri de lux, călătorii exotice sau restaurante. Potrivit Kommersant, într-o serie de regiuni rusești există deja o „recomandare puternică” ca oficialii și deputații locali să nu plece în vacanță în străinătate. Pe 24 ianuarie, președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, a propus obligarea deputaților să anunțe despre călătoriile în străinătate, dacă aceasta nu este o călătorie de lucru. Modificările corespunzătoare la regulamentele Dumei au fost aprobate în aceeași zi în ședința plenară.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *