Actualitate

Franța extinde utilizarea vaccinului AstraZeneca la persoane cu vârste între 65-75 de ani

Ministrul Sănătății a oferit detalii despre cum se va desfășura campania de vaccinare în continuare.

Toate persoanele, inclusiv din intervalul 50-65 cât și din categoria 65-75 de ani și care au comorbidități, care suferă și de alte afecțiuni precum diabet, hipertensiune și cancer, pot fi vaccinate cu AstraZeneca, a declarat pentru postul TV France 2, ministrul Sănătății.

Olivier Véran a explicat că vaccinarea se va face prin medicul de care aparțin pacienții, în spitale (pentru cei care suferă și de boli cronice) și, în curând, „și în farmacii”. Operațiunea în farmacii va fi pornită în câteva zile, pe măsură ce se vor putea face livrările de doze.

Până acum, Înalta Autoritate pentru Sănătate nu recomanda utilizarea acestui serului AstraZeneca persoanelor cu vârsta peste 65 de ani din cauza datelor insuficiente privind eficacitatea la respectiva categorie de vârstă.

„Autoritatea consideră acum că toate vaccinurile disponibile pentru noi în Franța (AstraZeneca, Pfizer, Moderna) au o eficiență calificată drept remarcabilă pentru protejarea oamenilor din riscurile formelor severe de COVID-19″, a mai spus ministrul Sănătății.

Persoanele în vârstă de 75 de ani și peste vor continua să fie vaccinate cu Pfizer sau Moderna în centrele de vaccinare.

Franța a ajuns la aproape 3 milioane de persoane vaccinate din care jumătate au primit și a doua doză.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *