Externe

Franta: Partidul lui Sarkozy, devansat de socialisti

Partidul Socialist a castigat primul tur al alegerilor regionale din Franta, care vor desemna consiliile celor 26 de regiuni ale tarii. Fortele de dreapta ale presedintelui Nicolas Sarkozy au pierdut primul tur al alegerilor regionale la o distanta de 3,3 puncte procentuale, informeaza AFP.

 Potrivit informatiilor oficiale oferite de Ministerul de Interne francez, blocul de stanga (53,46 %) se distanteaza cu 14 puncte procentuale de blocul de dreapta (38,93 %). Partidul Socialist a devansat Uniunea pentru o Miscare Populara (UMP), partidul din care face parte NicolasSarkozy.(29,48 % fata de 26,18 %).

Publicatia Le Figaro sustine ca partidul UMP al lui Nicolas Sarkozy dispune numai de "opt zile pentru a evita dezastrul", incercand sa atraga noi forte din randul celor 53,65 % de absenteisti. Cei mai multi francezi vad in acest prim tur al alegerilor regionale o evaluare a celor aproape trei ani de cand este la putere Nicolas Sarkozy. Cel de-al doilea tur al alegerilor este programat la data de 21 martie.

Sursa: Antena3

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *