Frumusețe

(FRUMUSEȚE) Cum să arăți fresh chiar dacă ești răcită

Iată ce ai de făcut ca să arăți fesh când ești răcită!

Dă-te cu cremă hidratantă noaptea

Un ten care să arate sănătos are nevoie de un tratament de bază, pe măsură. Așadar, înainte să ieșiți din casă. Întâi trebuie să vă curățați fața cu o soluție hidratantă, apoi aplicați solutia de tonifiere și aplicați un serum pe bază de uleiuri esențiale, cum ar fi uleiul de argan sau cocos.
Calmează iritațiile de la nivelul nasului
Nimic nu e mai țipător la o răceală decât nasul de ren pe care îl avem din cauza batistelor nazale. Pielea iritată din cauza mișcării constante de fricțiune arată de-a dreptul neplăcut. ”Atunci când îți sufli nasul, capilarele din jurul nasului și obrajilor sunt agresate și se distrug, motiv pentru care apare roșeața”, explică dermatologul Ildi Pekar. Ceea ce trebuie să faceți este să cumpărați șervețele foarte moi, care să vă protejeze pielea. Apoi aplicați o cremă cu efect de catifelare și calmare, și mascați imperfecțiunile cu baton corector.

Comprese pe ochi
La răceală și ochii se umflă, devin umezi, din cauza secrețiilor pe care le produc sinusurile. Nu este tocmai un tablou pe care să îl privești cu plăcere, însă poți face ceva în această privință. Pune-ți comprese cu ceai pe ochi, pentru a diminua umflăturile. Dacă le ții aproximativ 15 minute, vei vedea că efectul dispare.

Hidratează-te din interrior spre exterior
Se știe că la răceală este indicat consumul intens de apă. Nu ajută la vindecare, însă compensează prin faptul că ajută la hidratarea pielii.

Stai la verticală
Dacă știi că trebuie să ieși din casă și ești răcită, evită să te întinzi în pat. Trebuie să stai în picioare pentru că astfel fluidele cauzate de inflamarea sinusurilor nu se vor răspândi sub țesuturi, așa cum se întâmplă când ești la orizontală.

Mai puțin înseamnă mai mult
Un ten pal și lipsit de vitalitate, așa cum îl ai când ești răcită, te poate determina să aplici machiaj pe față. Încearcă să te abții. Cu excepția mascării roșeții din jurul nasului, fondul de ten și alte produse cosmetice nu fac altceva decât să înrăutățească situația. Cel mult, poți aplica baton corector pe cearcănele de la ochi, însă trebuie neapărat să stai la distanță de pudră. ”Pudra va absorbi grăsimea de care tenul tău are nevoie pentru a-și menține echilibrul”, explică make-up artistul Vanessa Ungaro. 

sursa: unica.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *