Frumusețe

(FRUMUSEȚE) Unghiile exfoliate nu sunt la modă. Trucuri simple pentru unghii sănătoase

De aceea se subţiază, se agaţă şi se rup. Cei mai mari duşmani ai mâinilor, şi implicit ai unghiilor, sunt agenţii chimici din produsele de curăţare pe care îi folosim la curăţenia casei. Pentru a evita exfolierea unghiilor cel mai bine ar fi să porţi mănuşi de cauciuc atunci când speli vasele sau faci alte treburi gospodăreşti. De asemenea ar fi indicat că, după fiecare spălare pe mâini, să foloseşti o cremă puternic hidratantă.

Renunţă să-ţi mai foloseşti unghiile pe post de unelte şi să-ţi cojesti ojă. Atunci când îţi pileşti unghiile, fă mişcări în aceeaşi direcţie, asta va împiedică exfolierea. Foloseşte produse comestice care întăresc unghiile înainte să aplici ojă. Acestea sunt doar câteva din obiceiurile pe care ar fi bine să ţi le însuşeşti dacă vrei să reduci „accidentele”.

Dacă eşti, totuşi, atentă la aceste aspecte, însă unghiile tale tot se exfoliază, nu neglija acest lucru. Exfolierea unghiilor poate indică lipsa calciului, magneziului sau vitaminelor din organism. De aceea, ar fi bine să ai o alimentaţie corectă şi să îţi alcătuieşti o dietă sănătoasă. Consumă alimente bogate în fier, calciu şi magneziu (spanac, ouă, cereale integrale, legume verzi, peste) şi alimente bogate în vitaminele A, B6 şi C (banane, migdale, morcovi, linte, citrice).

Acum, că te-am făcut mai atentă la obiceiurile care favorizează exfolierea unghiilor şi la importantă unei alimentaţii sănătoase, îţi recomand câteva remedii naturiste care te vor scapă odată pentru totdeauna de problema unghiiilor exfoliate.

– cel mai simplu tratament este să aplici pe unghii suc proaspăt de lămâie, de câteva ori pe zi. Nu te spală imediat pe mâini, lasă că sucul de lămâie să acţioneze minim o ora.

– în fiecare seară, înainte de culcare, masează-ţi unghiile cu uleiul dintr-o fiolă de vitamina A uleioasă. Această întăreşte şi reconstruieşte ţesutul unghiei. La fel de bun este şi uleiul de ricin şi cel de măsline.

– amestecă într-un bol, până se omogenizează, o lingură de miere, două gălbenuşuri şi trei linguri de lapte călduţ. Înmoaie unghiile în compoziţia obţinută timp de 15-20 de minute, după care, clăteşte cu apă călduţă. Aceste ingrediente hidratează şi hrănesc unghiile, făcându-le mai rezistente şi mai sănătoase.

– amestecă o lingură de ulei de măsline cu sucul de la o jumătate de lămâie. Încălzeşte compoziţia la foc mic, apoi ţine unghiile în ea până când se răceşte. Repetă tratamentul în fiecare seară, timp de două săptămâni.

– amestecă o lingură de ulei de măsline, de argan sau de migdale cu o lingură de oţet de mere. Înmoaie unghiile timp de 10 minute. Repetă tratamentul timp de 7 zile. Rezultatele nu vor întârzia să apară. Vei observă că acest amestec regenerează, întăreşte şi accelerează creşterea unghiilor.

– fă o pastă din suc de lămâie şi miere şi aplic-o direct pe unghii prin mişcări circulare.

– încălzeşte o jumătate de litru de apă în care să dizolvi o linguriţă de sare de mare. Ţine degetele în această apă timp de aproximativ 20 de minute, după care şterge mâinile şi aplică o crema hidratantă. Repetă procesul în fiecare zi, timp de o săptămâna.

– fă o pastă din bicarbonat de sodiu şi apă pe care să o freci cu ajutorul unei periuţe de dinţi pe unghiile deteriorate. Pe lângă faptul că le întăreşte, bicarbonatul de sodiu, la fel că şi lămâia, albeşte suprafaţă unghiei.

Pentru a avea unghii frumoase îţi recomand să le îngrijeşti mereu, nu doar atunci când apar problemele. Mai bine să previi decât să combaţi, acest lucru este valabil şi în cazul unghiilor exfoliate. Pentru că mâinile îngrijite, pe lângă faptul că au un aspect plăcut, mai indică şi un stil de viaţă şi un organism sănătos.

sursa: ele.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *