Actualitate

George Simion a intrat în GREVA FOAMEI la Sculeni. „Voi rămâne atâta timp cat e necesar ca să se anuleze interdicția”

Update 08:00 George Simion: „Buna dimineața! Am reușit să dorm vreo trei ore. Trebuie găsită o formă de a dormi aici, am stat pe scaunele de la barul(magazinul) din vamă. Trebuie un sac de dormit.

Mi-a fost acceptată greva foamei de către polițiștii de frontieră. Voi rămâne atâta timp cat e necesar ca să se anuleze interdicția si ca vocea noastră sa fie ascultată.

O să fie o perioadă grea așa că INSIST să renunțați la diferite idei/planuri "alternative" și la mesajele de renunțare. O să mergem până la capăt cu această acțiune de protest.

Cine poate veni la mine să vină, cine nu, să se apuce de popularizarea online a cauzei, minut cu minut.”

20:00 George Simion: „Gandurile si rugaciunile voastre va rog sa fie cu mine. Sunt cu prietenul meu Marius Benchea de la Crucea Rosie care imi va oferi asistenta medicala. Sunt alaturi si de alti prieteni aici, la Sculeni.

Ministerul de Interne de la Chișinău se încurcă în minciuni privind abuzul comis. Ați văzut video din vamă cu polițistul, acuma ei zic de un proces care a fost pe 30 noiembrie. Țeapă: eu am fost și în decembrie și în ianuarie de mai multe ori la Chișinău. V-ați încurcat în date!”

16:00 George Simion: „AȘA CĂ: Guvernul Pavel Filip: eu mă duc la vama Sculeni. Respectați dreptul meu european la libera circulație și de apărare. Dacă nu, nu sunteți pro-europeni și voi sunteți cei care stați în spatele acestui abuz.

NE BATEM! Cine se oferă să mă ducă la vamă? Mergem la Sculeni și stau acolo. Să vedem ce ziceți, ce-mi veți face, mă țineți ca pe un câine la graniță?”

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/en_GB/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Și eu sunt George Simion pentru că fiecare politician dintre cei care controlează statul Republica Moldova este de fapt un Vladimir Voronin!

Posted by Petrisor Peiu on Friday, 5 February 2016

Reacția Ministerului Afacerilor Externe a României: 

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat vineri că decizia prin care a fost ridicată interdicția de intrare în Republica Moldova a cetățeanului român George Simion a fost contestată la Curtea de Apel din Chișinău, care a dat câștig de cauză apelantului – Biroul Migrație și Azil.

"MAE s-a autosesizat din mass-media și a fost informat și direct de domnul George Simion cu privire la interzicerea accesului său în Republica Moldova, astăzi, 5 februarie 2016. Urmare acestui fapt, Ambasada României a solicitat, conform procedurilor diplomatice, clarificări de la autoritățile Republicii Moldova cu privire la această situație. În urma demersurilor realizate, conducerea Biroului Migrație și Azil al Republicii Moldova a precizat că a contestat în justiție decizia din 18 septembrie 2015, dată de Curtea de Apel Chișinău, prin care fusese ridicată interdicția anterioară de intrare în Republica Moldova. Ulterior, Curtea de Apel a Republicii Moldova a decis în favoarea apelului introdus de Biroul Migrație și Azil", se arată în răspunsul MAE la solicitarea AGERPRES.

Potrivit sursei citate, conducerea Biroului a mai precizat că reprezentantul legal al lui George Simion în Republica Moldova a fost informat cu privire la aceste elemente.

"Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României în Republica Moldova, a solicitat instituțiilor abilitate din Republica Moldova să precizeze procedurile legale pe care cetățeanul român va trebui să le parcurgă, în conformitate cu legislația relevantă", adaugă MAE.

Cetățeanul român George Simion are din nou interdicție de intrare pe teritoriul Republicii Moldova, după cum a informat vineri Platforma Unionistă Acțiunea 2012, al cărei președinte este Simion, într-un comunicat transmis AGERPRES. Interdicția impusă de autoritățile de la Chișinău cetățeanului român George Simion, expulzat pe 13 mai 2015 din Republica Moldova și declarat persoană indezirabilă pe teritoriul acestui stat timp de cinci ani, a fost ridicată pe 18 septembrie 2015, în urma deciziei Curții de Apel din Chișinău. Instanța a decis cu acea ocazie că nu există motive pentru ca George Simion să fie declarat persona non-grata.

Precizare MAI Moldova: 

Cu referire la Simion George Nicolae, informăm: la 13 mai 2015, în baza art. nr. 55 din Legea 200 din 16 iulie 2010 privind regimul străinilor în Republica Moldova, Simion George-Nicolae a fost declarat persoană indezirabilă pentru o perioadă de 5 ani. În perioada respectivă, G. Simion nu are dreptul de a intra in Republica Moldova. Decizia a fost adusă la cunoştinţă contra semnătură.

Instanţa de judecată, care a examinat contestaţia străinului, a suspendat executarea deciziei, până la examinarea cauzei în fond.

Curtea de Apel, prin decizia din 30 noiembrie 2015, a casat încheierea instanţei de fond şi a respins solicitarea de suspendare a deciziei de declarare a persoanei indezirabile.

Prin urmare, decizia privind declararea străinului persoană indezirabilă este aplicabilă, iar instanţa de judecată urmează să decidă asupra cazului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *