Politică

George Simion, despre Unire: Mai devreme sau mai târziu, râul Prut va deveni un râu intern al națiunii române

Am intrat pe terenul politicienilor și suntem mai convinși ca oricând că vom face reunirea Republicii Moldova cu România, a declarat George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor, în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai” de la Kanal D.

„Îmi place rolul învingătorului și, mai devreme sau mai târziu, râul Prut va deveni un râu intern al națiunii române, așa cum este normal. Ei, și aici mă gândesc la întreg sistemul, ne-au oprit acțiunile, inclusiv de refacere a podurilor de flori, podurile de carte sau de a aduce basarabeni aici. Noi am intrat pe terenul lor, pe terenul politicii, și suntem mai convinși ca oricând că vom duce la bun sfârșit această luptă. Nu vreau nimic pentru mine, vreau să văd națiunea română fericită și vreau să-i văd pe toți românii uniți. O să mergem până la capăt, până când râul o să devină un loc de grătare pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului”, a declarat copreședintele AUR, George Simion.

Vorbind despre realizările sale privind apropierea celor două maluri de Prut, a fost amintită eliminarea obligativității prezentării pașapoartelor de către cetățenii români la trecerea graniței spre R. Moldova, din 2015.

„Am avut multe realizări pe frontul unionist, cât am fost lăsați și de la București și de la Chișinău, și de la Bruxelles și de la Moscova, până s-a intervenit în a întrerupe acțiunile noastre, dar mă bucur că am reușit să scoatem obligativitatea prezentării pașapoartelor pentru cetățenii români care voiau să meargă peste Prut, pentru că în acest fel România a devenit principalul partener economic al R. Moldova, și unirea, despre care vorbim, teritorială, trebuie precedată de o unire economică și de acțiuni în acest sens. E una dintre cele mai mari bucurii pe care le-am avut”, a mai subliniat Simion.

Copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor a mai spus că, în acest moment, AUR este singura forță care încearcă să lupte și pentru românii care sunt discriminați.

„Dacă nu lupți pentru ce e al tău, o să facă alții ce vor ei”, a încheiat deputatul George Simion.

https://infoprut.ro/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *