Actualitate

„Ghena de la CNA” a fost plasat în arest la domiciliu. Procurorul de stat a atacat decizia la CA Chișinău

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către procurora Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG), care a comunicat faptul că, pe 14 ianuarie a fost examinat demersul procurorului anticorupție de prelungire a arestului preventiv în privința lui Ghenadie Tanas. Atunci, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au admis parțial demersul procurorului și au dispus plasarea acestuia în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile, însă procurorul nu a fost de acord cu decizia instanței și a contestat-o la Curtea de Apel Chișinău.

„Ședința urma să aibă loc vineri, 21 ianuarie, însă s-a amânat din cauza grevei avocaților. Recursul procurorului se va examina mâine la Curtea de Apel Chișinău”, a declarat Mariana Cherpec.

La începutul lunii decembrie 2021, Ghenadie Tanas a fost plasat în arest preventiv pentru 20 de zile în Penitenciarul nr. 13 Chișinău. 

În dimineața zilei de miercuri, 8 decembrie, procurorii anticorupție și ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS) au descins cu percheziții în biroul de serviciu al angajatului CNA și în mai multe locații, inclusiv și la membrii familiei sale, care sunt bănuiți pentru complicitate la comiterea infracțiunilor imputate. Mai multe detalii aici.

Sursa: zdg.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *