Actualitate

Grigore Karamalac alias „Bulgaru” salută alianța ACUM-PSRM

În cadrul unui interviu pentru „Komsomolskaya Pravda în Moldova”, Karamalak a spus că după eliberarea statului de „regimul Plahotniuc”, Moldova poate deveni „cu adevărat stat liber și democratic”.

„Sunt foarte bucuros că țara a devenit în sfârșit liberă! A fost eliberată de regimul lui Plahotniuc și, sper, de el personal. Moldova poate deveni cu adevărat un stat liber și democratic. Sunt de 20 de ani în exil, 10 dintre care datorită lui Plahotniuc. Pentru mine eliberarea Moldovei de Plahotniuc este o mare bucurie. Actualul Guvern și președintele Moldovei au reușit să se unească și să meargă împotriva acestui regim oligarhic… Mă voi adresa președintelui Moldovei, îi voi scrie o scrisoare pentru a se clarifica obiectiv cu cele 20 de ani de urmărire a mea”, a declarat el.

Întrebat dacă ar putea reveni în R.Moldova, Karamalak a spus că „totul depinde de procuratură, de anchetă”.

„Personal încerc să fac ceva, deja de doi ani mă judec în instanța internațională din Lyon cu Interpolul care m-a anunțat în căutare internațională… Voi cere și voi insista pentru a obține achitarea juridică”, a precizat el.

Karamalak spune că îi „este frică” de faptul că o eventuală achitare a sa ar putea fi văzută ca o implicare a factorilor politici, lucru pe care nu-l dorește.

„Dacă Năstase se va clarifica cu dosarele mele conform legii și eu voi reveni în Moldova, toți vor spune că între noi ar exista legături. Asta mă sperie”, a menționat „Bulgaru”.

De precizat că „hoţul în lege” Grigore Karamalak, zis Bulgaru este originar din Taraclia și a fost dat în căutare prin Interpol încă în 1998. Acesta avea deschise în R. Moldova două dosare penale pentru mai multe fapte comise în anii ’90. Gruparea sub conducerea acestuia a săvârşit o serie de omoruri şi jafuri, răpiri de persoane, estorcare de bani şi banditism.

În anul 2008, Karamalak a obţinut cetăţenie rusă, deşi se afla în urmărire internaţională.

https://deschide.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *