Actualitate

Grosu: „Igor Dodon este un trădător, nimic mai mult”. Gest neprietenos de la Vasnețov

„Pentru mine, Igor Dodon este un trădător, nimic mai mult. El e atât de mancurtizat în gândirea lui, în comportamentul lui, de la omul acesta nu te poți aștepta absolut la nimic decât la asemenea comportament. Eu țin minte când era el președinte, ăla de acolo într-o anumită întâlnire chiar l-a umilit, pentru că acesta i-a permis prin comportamentul său obedient, docil, lipsit de verticalitate. Tu, ditamai președinte al unei țări te duci și te milogești în fața la un separatist. Acesta-i felul de a fi al unor oameni și eu cred că el a fost un accident, un pur accident promovat, obedient lui Plahotniuc, confortabil care i-a slujit”, a declarat Grosu la Europa Liberă.

În același context, speakerul a criticat și faptul că ambasadorul rus a fost prezent la inaugurarea liderului separatist de la Tiraspol, potrivit jurnal.md.

„Ceea ce a făcut dl ambasador este un gest neprietenesc la adresa Republicii Moldova, și nu doar gestul acesta, dar și gestul cela care au venit așa-numiții observatori la așa-numitele alegeri. Când spui și declari de fiecare dată că noi susținem integritatea teritorială și suveranitatea unei țări prietene, partenere ș.a.m.d., iar pe de altă parte, vin tot felul de trimiși mai mult sau mai puțin oficiali care vin să legitimeze sau să creeze aparența legitimării așa-numitului scrutin sigur că este un gest neprietenesc în adresa Republicii Moldova.”

Igor Grosu a mai adăugat că „nu-și poate imagina” că președintele Maia Sandu va avea un dialog cu Vadim Krasnoselski.

„Care ar putea fi motivul pentru care să aibă loc o astfel de discuție? Ce ar trebui să discute doamna președinte? Faptul că el încearcă să facă astfel de invitații pentru a-și da importanță și a câștiga legitimitate este un gest de disperare care trebuie ignorat”, a menționat Grosu.

De asemenea, Președintele Parlamentului a adăugat că, în curând, va fi numit un nou viceministru pentru Reintegrare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *