CSI / RusiaExterne

Grupul de hackeri Killnet, apropiat de Kremlin, lansează un atac cibernetic împotriva Israelului

Un grup de hackeri ruși numit Killnet, afiliat Kremlinului, a lansat un atac cibernetic împotriva guvernului israelian pe fondul escaladării conflictului declanșat de atacul surpriză al Hamas de sâmbătă, 7 octombrie.

Duminică dimineață, 8 octombrie, grupul a postat o declarație prin Telegram în care susținea că guvernul israelian este vinovat de atacuri teroriste: „În 2022, ați susținut regimul terorist al Ucrainei. Ați trădat Rusia. Astăzi, Killnet vă informează oficial despre asta! Toate sistemele guvernamentale israeliene vor fi supuse atacurilor noastre!”, scrie Ziare.com.

Killnet a postat o fotografie care arată că site-ul web al guvernului israelian era offline, scriind: „Situl guvernamental principal al regimului israelian a fost ucis!”

Câteva ore mai târziu, contul de Telegram oficial al Killnet a venit cu clarificări că organizația nu este împotriva poporului israelian, ci mai degrabă împotriva „regimului israelian”, care „s-a vândut curvei NATO, același terorist principal, cu sloganul PACE și Apărare!”.

Grupul a adăugat: „Atrocitățiile pe care Hamas sau Israel le comit împotriva civililor sunt îngrozitoare! Excludem posibilitatea de a ataca infrastructura critică a ambelor părți!”

„Civilii din Gaza și Israel nu au trebuie să-și dea viața de dragul nenorociților din Europa”.

Anonymous Sudan, un alt grup hacktivist, suspectat că nu este nici anonim, nici sudanez, ci rus, s-a alăturat Hamas și Killnet, pe Telegram.

Grupul a atacat site-ul The Jerusalem Post, duminică. Institutul de presă a transmis pe X (cunoscut anterior ca Twitter): „The Jerusalem Post a fost vizat de multiple atacuri cibernetice în această dimineață, care au cauzat prăbușirea site-ului nostru. Ne vom întoarce în curând și vom continua să fim principala sursă de informații despre Operațiunea Swords of Iron și atacurile criminale ale Hamas”.Sâmbătă, Anonymous Sudan a susținut că a vizat Iron Dome al Israelului, sistemul mobil de apărare aeriană al țării și a mai spus că a atacat aplicațiile Alert din Israel.

Un alt grup rus de hacking, Cyber Army of Russia, a efectuat un sondaj pentru a determina ce parte ar trebui să sprijine, duminică seara.

Hacktiviștii pro-israelieni sunt și ei activi. De exemplu, duminică după-amiază, site-ul oficial al Hamas a fost desființat – se presupune că de un grup de hackeri, numit India Cyber Force. Alte bande pro-israeliene includ SilenOne, Garuna Ops și Team UCC Ops.

În Pakistan, grupul care poartă numele „Team Insane PK” a spus că a spart o centrală hidroelectrică din Israel și că plănuia să publice date mai târziu.

Group-IB, o companie de securitate cibernetică cu sediul în Singapore, a declarat duminică, prin intermediul platformei Threat Intelligence, că diverse grupuri de actori amenințători au intrat în conflictul dintre Israel și Hamas.

„Am văzut că grupurile de actori de amenințări intră în luptă și lansează atacuri asupra site-urilor web guvernamentale și a sistemelor IT pe fondul escaladării conflictului israeliano-palestinian”, au spus cercetătorii pentru X.

Un hacker care a lucrat pentru a contracara amenințările rusești de hacking la adresa țintelor americane, a declarat pentru Kyiv Post că Killnet operează pentru a promova interesele Rusiei în străinătate, inclusiv „atacuri extrem de politizate și oportune care au loc în tandem cu operațiunile de informare conduse de guvernele BRICS. ”

El a subliniat că, deși nu la fel de faimos precum colegii lor ruși din Sandworm sau Fancy Bear, Killnet este un grup care atrage actori islamici nestatali.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *