Politică

Guvernul nu renunță la stărea de urgență! „Suntem într-o situație dificlă pe plan energetic, pentru că nu se respectă contractul pe care îl avem cu Gazprom”

Guvernul va merge din nou în Parlament pentru a cere prelunigrea stării de urgență, a anunțat premierul Natalia Gavrilița, la postul de televiziune Vocea Basarabiei.

Șefa cabinetului de miniștri a precizat că starea de urgență se va prelungi atâta timp, cât va dura războiul în Ucraina, transmite Realitatea.md.

„Deocamdată continuăm să ne confruntăm cu riscul războiul și aceste bombardamente care au loc regulat și oricum suntem într-o situație dificlă pe plan energetic, pentru că nu se respectă contractul pe care îl avem cu Gazprom. Noi primim mult mai puține resurse decât cantitatea obișnuită. Continuă să existe riscuri care ar necesita intervenția rapidă și urgentă a Guvernului”, a declarat premierul.

Vă amintim că prima dată Guvernul Gavrilița a instituit starea de urgență în 2021, când a început criza gazelor. Ulterior, în data de 24 februarie, când a început războiul din Ucraina, cabinetul de miniștri a venit în Parlament pentru a cere din nou instituirea stării de urgență, care se prelungește de aproape un an.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *