Social

Guvernul R. Moldova pregătește un nou lot de ajutor umanitar pentru Ucraina

Guvernul Republicii Moldova pregătește un nou lot de ajutor umanitar pentru Ucraina.

Comisia Situații Excepționale (CSE) a decis pe 28 ianuarie curent să acorde țării vecine mai multe tipuri de medicamente, echipamente pentru sectorul energetic, precum și corturi, seturi de lenjerie de pat, de veselă, măști medicinale și articole vestimentare din rezervele Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Sănătății, scrie Ziarul Național.

Lotul în valoare de circa 16,8 milioane de lei va ajunge în Ucraina la începutul lunii februarie curent.

„Poporul ucrainean are nevoie de sprijinul nostru, al tuturor celor care cred că războiul nu poate aduce decât distrugeri și suferințe. Suntem alături în continuare, cu speranța că putem contribui cât de puțin la necesitățile oamenilor şi la încheierea acestui război nedrept”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița în cadrul ședinței CSE.

Cea mai mare parte a asistenței sunt bunuri din rezervele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, fiind vorba de corturi, plăpumi, saltele, perne, cearșafuri, prosoape, seturi de veselă, salopete lavabile, măști medicale, mănuși din latex și cizme din cauciuc.

Alte componente ale donației reprezintă mai multe tipuri de medicamente – antibiotice, anestezice, sisteme de perfuzie, imunostimulatoare, precum și bunuri necesare pentru restabilirea sectorului energetic afectat de bombardamente – cabluri, siguranțe, transformatoare, întrerupătoare.

Actualul lot de ajutoare umanitare oferit de către Republica Moldova Ucrainei este al patrulea la număr.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Pe Gavrilita o mananca in cur fara sa se scarpine. Moldova e vai de capul ei in materie de saracie si se gaseste ea sa ajute Ucraina. Are cine sa se ocupe de Ucraina. Mia bine ar vedea Gavrilita de locuitorii Rep. Moldova !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *