Politică

Guvernul si-a desemnat viceministrii

Guvernul a numit, ieri, mai multi viceministri si a acceptat demisia fostilor viceministri comunisti si sefi de agentii de stat. Totodata, au mai fost rechemati cativa ambasadori promovati de vechea guvernare.

Au fost numiti: Andrei Popov (PD)- viceministru al Afacerilor Externe si Integrarii Europene; Sergiu Ciobanu (PL) – viceministru al Economiei si Comertului; Ilarion Popa – viceministru al Economiei si Comertului; Victor Barbaneagra – ministru-adjunct al Finantelor; Anatol Onceanu (AMN) – adjunctul ministrului de stat. Nicolae Antonache si Oleg ?ulea (PD) au fost numiti viceministri ai Tineretului si Sportului; Dona Scola (PD) – viceministra a Tehnologiei Informationale si Comunicatiilor; Ana Vasilache si Vadim Pistrinciuc – viceministri ai Muncii, Protectiei Sociale si Familiei. „Pe dnul Pistrinciuc l-am intors in tara din avion. Pleca in Statele Unite la o stagiune de lunga durata”, a mentionat premierul Vlad Filat. „In baza cererii depuse” a fost demis din functia de viceministrul al Justitiei Nicolae Esanu.

Ion Apostol a fost demis din functia de viceministrul al Mediului, in locul lui fiind numit Corneliu Marza; Galina Bulat a fost demisa din functia de viceministra a Educatiei. Viceministre la Educatie au devenit Tatiana Potang, profesoara la Universitatea „Aleco Russo” din Balti, si Loreta Handrabura, dr. in filologie, consilier municipal. Oleg Lozan a fost demis din functia de viceministru al Sanatatii, fiind inlocuit cu Mihai Magdei (AMN) si Gheorghe ?urcanu. Ion Munteanu a fost demis din functia de viceministru al Culturii, in locul lui fiind numit Gheorghe Postica.

Vladimir Golovatiuc a fost demis din functia de director al Biroului National de Statistica, in locul lui a fost numita Lucia Spoiala, sociolog, lector la USM. La fel au fost demisi Mihai Pop, sef al Aparatului Guvernului, Anatolie Zapanovici, adjunctul sau, precum si Vladimir Antosii, seful Agentiei pentru transporturi auto. Amintim ca de Aparatul Guvernului astazi este responsabil ministrul de stat. Vasile Grama a fost numit director al Agentiei Relatii Funciare si Cadastru, iar Ludmila Dumitras – directoare a Agentiei Turismului.

De asemenea, au fost rechemati ambasadorii: Victoria Iftodi din Franta, Ion Robu din Azerbaidjan, Eugenia Chistruga de la Consiliul Europei, Valeriu Bobutac din Belarus, Lidia Gutu din Bulgaria, Valerian Cristea din Cehia.

Filat i-a felicitat pe toti viceministrii si sefi de institutii de stat numiti si le-a spus sa se apuce imediat de lucru pentru ca „avem mult de lucru”.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *