Actualitate

Guvernul ucrainean acuză Belarusul că își pune teritoriul la dispoziţia rușilor pentru amplasarea de rachete

„Forţele ruse folosesc activ teritoriul Belarusului pentru a realiza acţiuni agresive împotriva Ucrainei, reamplasându-şi sistemele de rachete în regiunea Homel”, a declarat oficialul, într-o intervenţie televizată, citată de agenţia de ştiri Ukrinform, relatează EFE.

„Forţele inamice nu renunţă la planurile lor de a captura total regiunile Doneţk şi Lugansk”, a declarat Maliar, referindu-se la cele două republici autoproclamate din estul Ucrainei, a cărei independenţă a fost recunoscută de Moscova înaintea declanşării invaziei asupra Ucrainei.

Forţele ruse ”invadează şi regiunea Harkov şi încearcă să-şi consolideze poziţiile aici şi să-şi regrupeze trupele. Acum am observat că sistemele de rachete sunt trimise în regiunea Homel, iar duşmanul încearcă să le stocheze acolo, aparent în contextul planurilor lor de a lansa atacuri cu rachete şi de a le folosi acolo ca pe un instrument de şantaj şi intimidare”, a mai spus ea.

EFE aminteşte că nu este pentru prima dată când Ucraina denunţă utilizarea teritoriului belarus de către Rusia în sprijinul invaziei sale. La 23 martie, Statul Major al forţelor armate ucrainene a acuzat că echipament militar rus şi belarus este mutat în Belarus de-a lungul frontierei cu Ucraina, mai scrie EFE, citată de Agerpres.

Sursa: Digi24.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.