Politică

Guvernul ucrainean cere Bisericii Ortodoxe să-l recunoască pe Putin drept ‘Satana’, iar pe Patriarhul Kiril, diavol

În mijlocul unei dezbateri privind menţinerea Bisericii Ortodoxe în Mănăstirea Peşterilor din Kiev, guvernul ucrainean a îndemnat la distanţarea faţă de Moscova, relatează lalibre.be, citat de news.ro.

“Dacă nu aveţi legături cu Rusia, atunci spuneţi-le oficial la revedere, spuneţi că preşedintele rus Vladimir Putin este Satana”, a declarat, marţi, secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitate şi Apărare Naţională, Oleksii Danilov,.

Patriarhul ortodox rus Kirill este şi el un diavol, a adăugat Danilov. Biserica Ortodoxă Ucraineană a fost ataşată Patriarhiei Moscovei până în luna mai, când şi-a rupt legăturile cu Rusia din cauza invaziei ruse a Ucrainei.

Dar autorităţile ucrainene continuă să o suspecteze de colaborare cu Moscova. Sediul Bisericii a fost percheziţionat de mai multe ori. Contractul de închiriere pentru Mănăstirea Peşterilor din Kiev a fost reziliat la sfârşitul anului.

Şeful mănăstirii, Mitropolitul Paul, l-a criticat atunci pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi i-a cerut să i se permită să rămână.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *