Opinii și Editoriale

Have a good time!

Specialistii in istoria moderna a Basarabiei vor discuta, posibil, semnificatia infiintarii ziarului TIMPUL concomitent (prin coincidenta) cu venirea la putere a mafiei comuniste. Noi insa, membrii Asociatiei „Moldova pentru democratie si dezvoltare” cu sediul la New York, dorim, alaturi de sincerele felicitari aduse tuturor colaboratorilor si cititorilor ziarului, sa facem cunoscut faptul, ce a insemnat pentru miile de romani-basarabeni stabiliti cu traiul in SUA aparitia in Moldova a unui ziar care si-a propus sa lupte pentru DREPTATE si ADEVaR.

De la data aparitiei primelor numere ale ziarului Dvs. (pe care, initial in varianta tipografica, ni le aduceau „cei noi veniti de-acasa” si pe care le asteptam cu sete, transmitandu-le din mana in mana), ne-am convins de faptul ca TIMPUL a avut curajul sa traga clopotele, avertizand ca in centrul unei Europe moderne, sub ochii unei lumi civilizate, lua infiintare un regim absolut antidemocratic care-si dorea sa controleze in totalitate viata politica, economica si culturala in stat. Iar cand acest regim a reusit sa sugrume aproape toata mass-media independenta, TIMPUL a ramas fidel crezului sau, aducandu-ne noua, celor de peste hotare, informatia adevarata despre realitatea lugubra in care se afunda Moldova. Chiar si atunci cand presedintele Voronin era primit de cancelariile occidentale, TIMPUL nu a ezitat nicio clipa pentru a-i demasca „naravul” de „tatuc”, care-si dorea intemeierea unui stat de tip feudal, cu supusi fideli, care sa-si plateasca la timp dijma… Dar nu a fost sa fie. Fiindca TIMPUL nu poate fi oprit.

Acum au venit alte timpuri: a plecat Voronin, vor pleca si comunistii lui. Dar problemele majore raman si colaboratorii TIMPULUI urmeaza sa fie si mai departe cu ochii pe Putere: sa demaste, sa critice, sa dea dovada de obiectivism si impartialitate si sa fie mereu cu noi si pentru noi, cititorii fideli din diferite tari si chiar de pe diferite continente. Apropo, in aceasta ordine de idei va sugeram sa incercati editarea unei variante in limba engleza a ziarului. In ceea ne priveste, Asociatia noastra intentioneaza sa reediteze magazinul saptamanal „New America” (fondat inca in anul 1901 de primul val de emigranti sositi in SUA din tara noastra), propunandu-va colaborare la editarea unor editii speciale si de schimb. Ar fi o idee buna, caci, fiti siguri, in Statele Unite ale Americii aveti destui cititori.

…Au americanii o frumoasa formula de ramas bun: „Have a good time!”, ceea ce, in traducere, ar insemna „Sa aveti un timp bun!”. Noi, cei care am ajuns dincoace de Atlantic (unii de voie, altii de nevoie), am insusit aceasta formula destul de repede si cu deosebita placere, fiindca, incepand cu 14 septembrie 2001, am avut norocul de a cunoaste TIMPUL adevarului de-acasa. Asadar, „HAVE A GOOD TIME!”, prieteni.

Tudor Spataru, Dorian Cucereanu si Valentin Dulce,
Asociatia „Moldova pentru democratie si dezvoltare”

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *