Politică

Ho, fariseule!

Fostul deputat pepecedist Vladimir Cubreacov, tot el misterios rapitul si disparutul si la fel de misterios gasitul si aparutul, specialist in proiecte privind romanii de pretutindeni, publica vineri un articolas, intitulat apostoliceste „Biserica si politica. Ghimpu, Chirtoaca si mitropolitul Vladimir in comuniune liturgica”.

Drept motiv pentru scrierea articolului a servit ceremonia de la Colonita in cadrul careia IPS Vladimir a oficiat un serviciu divin la Biserica „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” din localitate. „Pana aici nimic deosebit”, remarca Cubreacov. „Detaliul care a fost scos in fata, continua el, este ca mitropolitul de obedienta moscovita i-a avut alaturi pe doi „inalti oaspeti, in persoana Domnului Mihai Ghimpu, Presedintele Parlamentului si Presedinte Interimar al Republicii Moldova, si Domnul Dorin Chirtoaca, Primarul General al Capitalei, ambii fiind de bastina din Colonita”.

A fost prima afisare publica a celor doi oficiali, unchi si nepot, intr-un cadru public, impreuna si alaturi de capul structurii locale a Patriarhiei din preajma Kremlinului. Continuand traditia sa de lingusire a oricarei puteri, mitropolitul Vladimir si-a inceput predica prin a li se adresa celor doi oficiali postati de-a dreapta sa: „Stimate Domnule Presedinte, stimate Domnule Primar General, cinstiti parinti, iubiti intru Hristos frati si surori. E o zi mare, e zi de sarbatoare astazi in satul Colonita, deoarece impreuna cu conducerea de varf a tarii am participat la sfintirea acestei Biserici.”Cei doi „inalti oaspeti” din „conducerea de varf” au primit cu recunostinta darurile oferite de mitropolitul Vladimir: o Biblie (tiparita cu banii acordati de guvernul Tarlev I, prin piratarea dreptului de copyright al Patriarhiei Romane) si o icoana.

Presedintele interimar Ghimpu a declarat pentru presa ca are cu seful structurii bisericesti din subordinea Moscovei „relatii bune, normale”. Primarul general Chirtoaca a tinut un cuvant de multumire in care a spus, intre altele: „pentru mine este o onoare sa fiu aici, in mijlocul dumneavoastra, alaturi de Mitropolitul Moldovei, alaturi de domnul Mihai Ghimpu, pentru ca ne dam seama de raspunderea care ne revine pentru ca aceasta localitate, aceasta Biserica, sa ajunga si la urmatoarea suta de ani”.

Pana aici, zicem si noi, ca V. Cubreacov, nimic deosebit, pentru ca era de asteptat anume o asemenea reactie din partea defunctului ppcd. Daca aceste randuri ar fi fost scrise de altcineva, nu de Cubreacov, am fi inteles si ironia, si nedumeririle… Dar cand cineva este acuzat de legaturi cu Kremlinul de catre un membru al sinistrei „troici” – Rosca, Cubreacov, Secareanu – care patru ani lungi la rand au lins cizmele rusofilului Voronin, cel care a fost decorat de Patriarhia Kremlinului pentru merite deosebite in consolidarea in R. Moldova a Mitropoliei conduse de Vladimir, iti vine sa strigi: Ho, fariseule! Chiar ca nu ai nimic sfant in tine!
 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *