Actualitate

Hoții (de la guvernare) fură și pe timp de pandemie

Vă amintiți prea bine că Guvernul lui Dodon cu mare greu (a durat patru săptămâni) a reușit să cumpere din China mai multe echipamente pentru combaterea Covid-19, printre acestea și scuturi de protecție (viziere) pentru care statul (cetățenii) a plătit un preț de 55,14 lei bucata, fiind cheltuiți în acest sens 600 mii $.

Presa a scris de mai multe ori că prețul este exagerat, ori au apărut în spațiul public diferite oferte din China și Europa, cu prețuri ce variau între 0,5 și 1$. Personal primul ministru, Ion Chicu (oleacă tehnocrat) a spus că este imposibil să găsești viziere mai ieftine decât a cumpărat dumnealui și chiar i-a amenințat cu judecata pe cei care abordau public acest subiect.

În toată perioada (4 săptămâni) cât “tehnocrații” lui Dodon nu reușeau să aducă în RM echipamentele, un grup de temerari și patrioți, pe platforma viziere.md au produs și distribuit gratuit la spitale aproximativ 50 de mii de viziere. Desigur, Guvernul s-a făcut că aceștia nici nu există și a continuat opera sa de hoție “pe timp de ciumă”.

S-a dovedit că în RM există un producător de viziere — Santino-Service SRL, care produce și vinde viziere la preț de 6 lei!, având o capacitate de producere de 5000 de unități pe zi. Mai mult decât atât, acest producător local, a obținut mai multe comenzi din străinătate și a realizat deja zilele acestea primele exporturi.

Deci, avem viziere în RM cu 6 lei, iar Guvernul a cumpărat din China cu 55,14 lei. Cu siguranță diferența este o mare hoție și trebuie investigată sub aspectul legii penale. Sper foarte mult ca Procuratura Generală să iasă din carantină și să verifice și acest caz halucinant. Vom trimite toată informația aferentă acestei afaceri murdare, realizată pe banii cetățenilor și din suferința lor.


Valeriu Munteanu / facebook.com

Cum explică “Santino-Service” SRL aceste informații

În primul rând ne disociem de orice tentative de a folosi numele companiei sau a activității noastre de orice aspecte sau implicări politice, inclusiv folosirea ca exemplu de responsabilitate socială a companiei.

Având în vedere situația epidemiologică din țară, Compania noastră “Santino-Service” SRL a început să producă ecrane de protecție pe data de 14 aprilie 2020. Totodată, necesitatea acută de viziere la începutul perioadei epidemiei a fost foarte mare, iar din informațiile publice cunoaștem că în luna martie, ecranele chineze au fost deja comandate de guvern. Acest lucru a fost inițiat cu 2 săptămâni înainte de a începe implementarea proiectului nostru.

În ceea ce ține de formarea prețurilor, dorim să menționăm următoarele:‘Santino-Service” SRL a decis să dea dovadă de responsabilitate civică și solidaritate cu concetățenii noștri și nu a considerat oportun obținerea profitului în această situație dificilă.Totodată, întrucât volumele cererii au crescut foarte repede, am fost în imposibilitateade a finanța integral aceste volume. În acest sens, compania a decis comercializarea vizierelor la preț de sinecost, pentru a contribui la combaterea pandemiei.

Prin urmare, am decis că pe lângă producerea gratuită, pentru platformele caritabile, organizațiile și persoanele care au avut inițiativa voluntară de a achiziționa ecrane pentru angajații din prima linie, în special medicii, vom vinde produsul nostru (ecranul protector) la costul materialelor. Pentru agenții comerciali, prețul include un adaos comercial minim.

Toate celelalte cheltuieli aferente producerii: proiectarea formei, costul forței de muncă, ambalajele, impozitele și multe altele, ni le-am asumat ca contribuție proprie în lupta pentru viața oamenilor. De aceea, prețul este absolut necomercial și pare redus.

Astăzi, capacitatea noastră de producție acoperă integral cerințele țării pentru acest produs. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *