Actualitate

Igor Dodon este așteptat astăzi, 29 decembrie la Procuratura Generală pentru a fi audiat în cadrul cauzei penale „Energocom”

Fostul președinte Igor Dodon, a fost citat astăzi din nou la Procuratură pentru audieri în dosarul Energocom, după ce luni acesta nu s-a prezentat în fața procurorilor. Avocații acestuia au solicitat amânarea ședinței pentru Igor Dodon s-ar afla în afara Republicii Moldova.

Săptămâna trecută Președintele de onoare al Partidului Socialiștilor Igor Dodon, a fost citat la Procuratura Generală pentru a fi audiat și recunoscut ca bănuit într-un dosar penal privind importul de energie electrică din Ucraina din anul 2008. În acea perioadă, Igor Dodon era ministru al Economiei.

În septembrie 2021, Procuratura Generală anunța că a deschis un dosar penal pentru delapidarea mijloacelor financiare ale statului prin intermediul unor scheme ilegale, de aproape 12 milioane de dolari.

Aceste scheme au fost denunțate de experți în energetică și a fost pornită o anchetă, în 2018, însă în 2020 a fost clasată.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *