Cultură

Impreuna putem sa mergem si impotriva mortii

Concertul de binefacere, organizat recent la initiativa compozitorului Eugen Doga, a umplut pana la refuz Sala mare a Filarmonicii Nationale. Banii adunati de la acest spectacol muzical au fost transferati pentru interventia chirurgicala de care are nevoie Anisoara Ciubotaru, presedinta Societatii culturale „Plai mioritic Iasi-Chisinau-Cernauti”, filiala din RM, fondata de Grigore Vieru. A fost un concert de zile mari, cu Mihail Munteanu, Olga Ciolacu, Iurie Sadovnic, Vasile Iovu…

In urma cu aproape doi ani, iarna, Anisoara Ciubotaru a lunecat, a cazut si si-a fracturat mana dreapta. Tragedia ei a inceput la Spitalul de Urgenta. A suportat sase interventii chirurgicale nereusite, in urma carora femeia risca sa ramana fara mana. Doar o interventie intr-o clinica din Germania, estimata la circa 10.000 de euro, i-ar salva bratul.

Este o personalitate cunoscuta in mediul artistic prin actiuni culturale de rezonanta internationala, precum organizarea, in premiera, a Festivalului itinerant „Pe urmele lui Eminescu… Cernauti-Putna-Botosani-Iasi-Bucuresti-Viena”. Anisoara Ciubotaru este o romanca adevarata care, impreuna cu echipa sa, organizeaza actiuni de suflet pentru conationalii din tara si din strainatate. Gratie implicarii Anisoarei Ciubotaru, in perioada intemnitarii lui Ilie Ilascu, familia acestuia a beneficiat de sprijin financiar si moral. Acum, insa, Anisoara Ciubotaru a ajuns sa fie cea care ne solicita ajutorul.

La apelul Anisoarei Ciubotaru a raspuns si Ioana Ieremia, presedinta Societatii culturale „Plai mioritic” de la Iasi: „Pentru operatie, banii adunati de la acest concert sunt o picatura dintr-o mare, dar este mult mai mult decat nimic. Noi, cei de la Iasi, i-am oferit o suma de bani. Trebuie de reactionat foarte repede in continuare, fiindca timpul trece si… sa nu fie mult prea tarziu”. Eugenia Marin, mama Doinei Aldea-Teodorovici, ne-a marturisit ca Anisoara Ciubotaru este o femeie activa si, timp de 18 ani, a facut totul pentru limba si cultura noastra. „Acum, cand a ajuns intr-un asemenea impas si durere, oamenii de buna-credinta sunt asteptati sa-i dea o mana de ajutor”.

Petre Neamtu: „Orchestra FOLCLOR s-a mai implicat in spectacole de solidarizare cu cei mai tristi ca noi. Doamna Ana merita cu prisosinta sprijinul nostru, pentru ca multi ani a fost alaturi de noi”.

Maria Mocanu: „In Occident astfel de spectacole se organizeaza foarte des, la noi, insa, mai rar. Anisoara Ciubotaru este o buna prietena a artistilor, impreuna cu ea am fost la foarte multe manifestari culturale. Este normal s-o ajutam intr-un asemenea moment greu din viata ei”.

Adelina Mosanu, actrita: „Vine un moment in viata, cand e nevoie de sustinerea celor din jurul nostru. Avem nevoie sa stim ca suntem iubiti si apreciati. Atunci problemele prin care trecem le putem depasi mult mai usor”.

Iurie Sadovnic: „Este o solidarizare de zile rare, prin care vrem sa le aratam oamenilor ca doar impreuna putem sa mergem si impotriva mortii”.

Cei care vor sa faca donatii pentru Ana Ciubotaru, pot transfera banii pe contul 4073430042241680 de la Banca de Economii.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *