Economie

Împrumut de 17 milioane de euro pentru reparaţia reţelelor electrice

„Apreciez foarte mult faptul că BEI va susţine reabilitarea infrastructurii electrice, pentru că acesta este un domeniu crucial pentru dezvoltarea în continuare a economiei R.Moldova”, a menţionat Wilhelm Molterer. Acesta a apreciat rezultatele obţinute şi noile proiecte prioritare pentru Guvernul R.Moldova din domenii precum: energia, transportul, infrastructura şi agrobusinessul.

Totodată premierul Vlad Filat a menţionat că acordul semnat va ajuta R.Moldova să diversifice sursele de energie, acest pas fiind unul prioritar pentru ţara noastră. În context, Vlad Filat s-a referit şi la proiectul privind reţeaua electrică Ungheni-Iaşi, subliniind că R.Moldova îşi doreşte să construiască interconexiuni cu sistemul energetic european. „Legislaţia în domeniu este bună, recent am creat Fondul pentru Eficienţă Energetică şi vom continua să depunem eforturi pentru a avansa în realizarea a tot ce ne-am propus în acest sens”, a precizat Vlad Filat.

De la începutul activităţii BEI în Moldova au fost iniţiate 9 proiecte investiţionale în valoare totală de 272 milioane de euro, în domenii precum: infrastructura drumurilor,  sectorul vitivinicol, renovarea transportului public în oraşul Chişinău, aprovizionarea cu apă şi canalizare a mai multor oraşe din ţară şi creditarea ÎMM. 

Timpul.md (A. C.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *