CSI / Rusia

În Adunarea Parlamentară NATO au fost prezentate dovezi ale participării armatei ruse în războiul din Donbas

După cum observă raportul, informaţiile au fost colectate timp de doi ani, fiind înregistrate în total 165 de incidente armate, transmite Unian.

Analiştii au identificat pe teritoriul Ucrianei prezenţa a 45 de unităţi terestre ale forţelor armatei ruse. Este vorba despre unităţi de infanterie, artilerie, unităţi de tancuri, forţe de apărare aeriană, recunoaştere, unităţi de drone aeriene şi lunetişti.

Cele mai multe dintre grupurile de batalioane tactice trimise în războiul cu Ucraina au fost formate pe baza unor unităţi de infanterie mecanizată din regiunea de sud a Rusiei: brigăzile motorizate 136, 18, 17, 19, 205, 33 şi 34; a brigăzii 291 de artilerie şi Unităţii miliate Nr.7 dislocată în Abhazia ocupată.

Raportul subliniază faptul că grupurile de batalioane tactice au fos completate în mare parte cu luptători contractuali cu experienţă de lupta din aşa-numitele operaţiuni antiteroriste din Caucazul de Nord (Cecenia, Daghestan, Ingusetia), dar există, de asemenea, şi grupuri transferate din zonele mai îndepărtate ale Rusiei.

Experţii InformNapalm au identificat 12 unităţi ruse de trupe aeropurtate, utilizate pentru a răspunde la situaţii critice, precum şi în preluarea iniţiativei în operaţiuni ofensive (Ilovaysk, Debaltevo, aeroportul Doneţk). Paraşutiştii ruşi au participat la aceste operaţiuni că parte a unor unităţi de asalt, sau în componentă aşa-ziselor ”miliţii populare” ale separatiştilor.

De asemenea, au fost identificate pe teritoriul Ucrainei 7 unităţi militare GRU cu destinaţie specială. Serviciile de securitate ruse în Ucraina sunt angajate în activităţi subversive şi de desfăşurare a războiului psihologic. Ele au iniţiat ocuparea unor clădiri administrative, au atacat coloane sau instalaţii militare ucrainene. În prezent, forţele ruse cu destinaţie specială sunt integrate în forţele armate ilegale din Donbas.

Totodată, cu ajutorul documentelor false, ofiţerii ruşi ocupă poziţii cheie în comandamentul unităţilor militare separatiste şi toate poziţiile care necesită pregătire specială, în special pentru întreţinerea şi utlizarea armelor şi echipamentelor militare moderne.nato

În zona de război din estul Ucrainei au mai fost descoperite 4 unităţi militare navale, 5 unităţi ale Gărzii Naţionale din Federaţia Rusă (cele mai multe completate cu luptători având experienţă de lupta în Caucazul de Nord).

Totodată, InformNapalm a identificat trupe ruse de apărare aeriană şi de radiocomunicaţii. De asemenea, a fost descoperit cel mai nou complex rusesc de rachete „Panţiri- S1”, livrat din Rusia de Regimentul 606 de rachete anti-aeriene. Complexul „Buk – M1” – care a doborât avionul civil MH17 – este o altă dovadă care indică în mod evident activitatea forţelor anti-aeriene ruseşti în Donbas.

Voluntarii au identificat şi unităţi militare din Crimeea care lupta în Donbas.

Experţii au mai constatat că în campania militară rusă în Siria participa cel puţin 16 unităţi terestre ruseşti, din care 13 au luptat anterior împotriva Ucrainei.

Autorii studiului au ajuns la concluzia că conflictele alimentate de Moscova şi crearea zonelor de instabilitate sugerează că „haosul controlat” stă la baza politicii externe a Rusiei. 

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *