Social

In R. Moldova ar putea fi declarata stare de epidemie

Numarul persoanelor infectate cu virusul gripal A(H1N1) din R. Moldova creste alarmant. Sambata au mai fost confirmate 34 de cazuri noi de gripa pandemica. Pana in prezent sunt confirmate 208 cazuri de gripa porcina din totalul de 447 de cazuri suspecte.

Din pacate, trei persoane din R. Moldova si-au pierdut viata, fiind infectate cu virusul gripal A(H1N1). Ultimul caz de deces este al unui barbat, in varsta de 46 de ani, din Ceadar-Lunga. Potrivit Ministerului Sanatatii, victima a revenit la 21 octombrie de la Moscova. El acuza dureri in gat, tuse si alte simptome caracteristice gripei. Abia la 4 noiembrie, a fost internat in stare grava la spitalul raional din Ceadar-Lunga cu diagnoza pneumonie acuta. Dar nu a mai putut fi salvat.

Ministrul Sanatatii, Vladimir Hotineanu, a declarat, in cadrul sedintei guvernului de saptamana trecuta, ca vor fi procurate medicamente antivirale, dezinfectanti, reactive, consumabile in valoare de 54 mln. lei. Unele preparate vor fi distribuite medicilor de familie care le vor repartiza gratis bolnavilor. Potrivit ministrului Hotineanu, saptamana curenta in R. Moldova ar putea fi declarata stare de epidemie.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *