Actualitate

În stațiunile lumii a fost decretat „armistițiu” între turiștii ruși și ucraineni

Turiștii recunosc că nu mai au loc conflicte globale între ruși și ucraineni în stațiunile străine, așa cum a fost în anul 2014. Cu toate acestea, ciocniri mai apar și destul de frecvent.

Recent, un ucrainean din Chicago – Vadim Dubovský, aflat in vacanta în Peru, a fost atacat de un rus care i-a zmuls tricoul care continea o injuratura celebra la adresa lui Putin.

Olga Sidor, din orasul Dnept (Ucraina) și petrecut vacanat în Goa (India). Spune că a fost martora unui conflict izbucnit între o ucraineancă și o rusoaica.

„Femeile s-au certat cu voce tare și apoi a noastra a aruncat cu o stical de plastic în rusoaica. Ea s-a ridicat, si-a luat lucrurile și a plecat, „- spune Olga.

Iulia Iliuhina s-a întors recent din Emiratele Arabe Unite.

„Mergem la același hotel de mai mulți ani. În timpul ultimei vacante, rușii ne spuneau fascisti și chiar au interzis sa se joace copiilor loc cu fiul meu de 5 ani. Acum, au început să se comporte mai liniștit. Cu prietenii, cand vedem rusi, incepem sa vorbim ucraineana. La auzul limbii ei se incrunta, dar nu mai sar fac zarva ca înainte. Aparent le este teama sa nu piarda vacanțele străine „- a spus Iulia.

Experții spun că, ucrainenii și rușii au devenit acum mai reținuți unii fata de altii, deși încă mai apar conflicte.

„Ucrainenii au început să se distanțeze de ruși prin limbă. Și acest lucru are plusurile sale, întrucât limba ucraineana face ca pe compatrioții noștri sa-i confunde cu polonezii sau croații. De asemenea, ucrainenii au învățat să nu mai reacționeze la glumițele rușilor. În excursii pe ai nostri îi poti identifica in general prin panglică galben-albastră de pe hainele lor, și mulți ruși ii evita de aceea”, – a declarat Volodimir Tsaruk, șeful Centrului pentru Dezvoltarea Turismului de la Kiev.

Totodata, el adaugă faptul că ucrainenii încearcă să aleagă destinații unde nu vin ruși. Este o tendinta care va continua și în următorii câțiva ani.

Directorul general al unei companii de turism, Oleg Kulik, spune că cea mai populară destinație în rândul ucrainenilor este Egiptul.

„90 la suta pleaca acum la odihnă acolo. Iar după prăbușirea de acum un an a avionului rusesc, rusii aproape ca nu mai vin in Egipt. Prin urmare, putem spune că ucrainenii aleg stațiunile fără rusi”, – a spus Kulik. 

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *