CSI / Rusia

Încă un monument a lui Lenin din regiunea Odesa a fost pus la pământ

Acesta nu este primul incident de acest fel. În septembrie anul trecut, cel mai mare monument a lui Lenin din orașul ucrainean Harkov a fost distrus noaptea trecută, 28 septembrie, de către un grup de persoane care au organizat o acțiune de protest în piața Libertății din centrul orașului.

Monumentul, care avea o înălțime de 12 metri, a fost dat jos de pe piedestal de către activiști cu câteva otgoane în jurul orei 22:30. Organele de drept din Harkov au deschis o anchetă penală pentru distrugerea obiectelor din patrimoniul cultural.

Reamintim că, monumentul lui Lenin din Harkov, dezvelit în 1963, era cel mai grandios monument din Ucraina al „liderului proletariatului mondial”. Înălțimea totală a acestuia era de 20,2 metri, inclusiv – 8,5 figura din bronz a lui Lenin.

504 monumente ale liderului bolşevic Vladimir Lenin au fost demolate în Ucraina în 2014. Anunţul a fost făcut de către Institutul Memoriei Naţionale. În Ucraina au rămas 1.700 de monumente ale lui Lenin din cele 5.500 câte erau în perioada URSS.

Acestea sunt rareori demolate în mod legal, spune directorul Institutului Memoriei Naţionale, Volodimir Veatrovici.

sursa: unian.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *