ActualitateEconomie

Încrederea investitorilor din zona euro s-a îmbunătăţit în ianuarie pentru a treia lună consecutivă, la cel mai ridicat nivel din mai 2023

Încrederea investitorilor din zona euro s-a îmbunătăţit pentru a treia lună consecutivă în ianuarie, la cel mai ridicat nivel din mai, dar o redresare economică pentru blocul valutar nu este încă sigură, a arătat luni un sondaj citat de Reuters. Indicele Sentix pentru zona euro a urcat la -15,8 puncte în ianuarie, de la -16,8 în decembrie, sub o valoare de -15,5 estimată într-un sondaj al analiştilor Reuters.

Sentix a indicat Germania – cea mai mare economie din regiune – ca fiind un buzunar de slăbiciune deosebită, cu o scădere a încrederii.

”Este puţin probabil să fie o redresare” pentru zona euro, a spus Sentix.

”Acest lucru este determinat parţial de Germania, a cărei economie este încă în recesiune şi, prin urmare, în criză”. Pentru zona euro, indicele aşteptărilor a crescut la -8,8 puncte de la -9,8 în decembrie, marcând a patra lună consecutivă de creşteri şi cea mai mare valoare din februarie. Indicele situaţiei actuale din zona euro a crescut şi el, la -22,5 în ianuarie de la -23,5 luna precedentă, aceasta fiind a treia creştere lunară consecutivă. Sondajul, realizat în rândul a 1.282 de investitori, a fost efectuat între 4 şi 6 ianuarie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *