Actualitate

Îndemn pentru Maia Sandu să nu repete trista experiență a României: “Nu va putea rezolva problemele cetățenilor cu un guvern de altă culoare”

Sociologul român Remus Ștefureac, director INSCOP Research, este de părere că Maia Sandu nu va putea gestiona situația Republicii Moldova cu un guvern de altă culoare față de cel din care face ea parte. În acest context, el consideră că lidera PAS va fi nevoită să declanșeze alegeri anticipate, pentru că „nu e suficient să ai doar un președinte pro-european în Republica Moldova, e nevoie și de un Guvern european, nu de un guvern socialist”.

„În mod normal, Maia Sandu, după ce va prelua funcția, va încerca să declanșeze și procesul alegerilor anticipate, pentru că nu e suficient să ai doar un președinte pro-european în Republica Moldova, e nevoie și de un guvern european, nu de un guvern socialist. Opțiunea alegătorilor este atât de netă, adică un procent de 15% diferență între Maia Sandu și Igor Dodon, pentru a lăsa țara să fie administrată de un guvern socialist”, a declarat Remus Ștefureac pentru PS News.

El mai subliniază că opinia cetățenilor este foarte clară în această privință, “prin urmare alegerile anticipate ar putea reprezenta mișcarea firească care ar trebui făcută perioada următoare, tocmai pentru a oferi șansa cetățenilor de a se exprima, și șansa de a oferi Republicii Moldova un Guvern pro-european, nu din considerente geopolitice, pentru că avem de multe ori tentația asta de interpreta orientarea pro-europeană, nu despre asta vorbim dar este în beneficiul cetățenilor din Republica Moldova ca țara să fie condusă de un președinte și de un guvern de aceeași culoare politică”, a spus Ștefureac.

El a amintit situația din România, care a experimentat “dureroasa coabitare între un președinte de o culoare, un guvern de altă culoare și știm că lucrurile nu funcționează în acest fel. O guvernare pro-europeană va însemna dezvoltare, șansa bunăstării, beneficii mai multe pentru cetățenii din Republica Moldova și șansa unei apropieri între România și Republica Moldova”.

În urma alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, după numărarea a 100 % din voturi, Maia Sandu are 57,75 %, în timp ce Igor Dodon are 42,25%. 

https://psnews.ro/declansarea-alegerilor-anticipate-primul-pas-al-maiei-sandu-remus-stefureac-e-nevoie-si-de-un-guvern-european-nu-de-un-guvern-socialist-458949/

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *