ActualitateSănătate

Infarcturi mortale – Ziua fatală a săptămânii

Începutul săptămânii este momentul în care are loc cel mai mare număr de infarcturi mortale. Se pare că are legătură cu schimbările de rutină tipice sfârșitului de săptămână, potrivit Mediafax. Potrivit concluziilor unui studiu prezentat la Conferința Societății Britanice de Cardiologie, cele mai grave forme de infarct miocardic apar cel mai des luni. Studiul a strâns date despre 10.528 de pacienți irlandezi care au ajuns la spital între 2013 și 2018 cu simptome de infarct miocardic acut.
Studiile anterioare sugerează că revenirea la serviciu și faptul că, după relaxarea din weekend, corpul nostru trebuie să se readapteze la ritmul somn-veghe din timpul săptămânii sunt indirect de vină. Potrivit constatărilor Asociației Americane a Inimii, sărbătorile sunt cele care pot fi fatale: ultima săptămână din decembrie este perioada în care se înregistrează cel mai mare număr de atacuri de cord în comparație cu orice altă perioadă a anului.

Schimbările de rutină, de exerciții fizice și de dietă ar putea expune oamenii la un risc mai mare. “Acest studiu confirmă ipotezele studiilor anterioare cu privire la perioada în care au loc cele mai multe atacuri de cord grave, dar trebuie să înțelegem de ce aceste vârfuri apar în anumite zile ale săptămânii. Procedând astfel, vom înțelege mai bine această boală mortală și vom putea salva mai multe vieți în viitor”, concluzionează autorii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *