Actualitate

Institutul pentru Studiul Războiului: Trupele rusești intensifică eforturile de capturare a Severodonetsk / Acțiunile lor de pe alte axe rămân blocate

Forțele rusești și-au intensificat sâmbătă eforturile pentru a încercui și captura Severodonetsk și probabil vor continua să facă acest lucru în zilele următoare, în timp ce eforturile pe alte axe de avansare, inclusiv Izium, rămân în mare parte blocate, spune Institutul pentru Studiul Războiului în ultima evaluare a situației.

Trupele rusești din regiunea Lugansk vor acționa probabil pentru a profita de recentele progrese realizate în arcul Rubizhne-Severodonetsk-Lugansk-Popasna pentru a încercui și asedia Severodonetsk – ultimul punct forte ucrainean din regiunea Lugansk.

Bloggeri militari ruși emit ipoteze privind succesul tacticilor rusești în zonă și au numit-o Bătălia de la Severodonetsk – subliniind că aceasta este linia preliminară de efort în teatrul de război din Donbas.

Concluzii cheie de la Institutul pentru Studiul Războiului:

  • Forțele rusești desfășoară operațiuni pentru a tăia liniile de comunicații terestre ucrainene între Severodonetsk și Lysychansk, peste râul Severskyi Donetsk.
  • Spațiul informațional din Mariupol va deveni probabil din ce în ce mai restrâns în săptămânile următoare, pe măsură ce forțele rusești își vor muta atenția de la finalizarea capturării uzinei siderurgice Azovstal la consolidarea controlului orașului.
  • Trupele rusești își consolidează probabil poziția din jurul orașului Harkov pentru a împiedica noi avansuri ucrainene spre frontiera cu Rusia.
  • Este posibil ca forțele rusești să își adune forțele în anumite zone din oblasturile Zaporojie și Herson pentru a iniția noi operațiuni ofensive pe axa sudică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *