Sănătate

Întâmpină primăvara debordând de sănătate

De la banalele viroze care ne dau târcoale, până la scăderea imunităţii sau apariţia asteniei de primăvară, toate sunt pericole reale care ne pândesc. Cu toate că ne aşteptăm ca, după o iarnă lungă şi câteva luni petrecute în spaţii închise, mai mult la serviciu, acasă, în vizite la prietene şi câteodată la sala de fitness, să avem un exces de energie, uneori acest lucru nu se poate concretiza.

Se ştie că primăvara este anotimpul asteniilor, iar dacă acestea sunt ignorate se pot transforma destul de rapid în diverse forme de depresie. Peste problemele cauzate de astenia de primăvară nu se trece întotdeauna uşor, dar o atitudine pozitivă ajută extrem de mult. Astenia de primăvară se poate manifesta până la începutul lunii mai, dar poate fi prevenită cu succes! Câteva schimbări ale stilului de viaţă ajută extrem de mult persoanele care sunt predispuse să cadă victimele primăverii. Şi cum primăvara nu este departe, FEMEIA te sfătuieşte să iei deja câteva măsuri.

Nu uita de tonifierea organismului

Carenţele care pot să apară în organism în timpul iernii nu fac decât să agraveze astenia. Lipsa de vitamine şi minerale, în special de vitamina C, te fac vulnerabilă la această problemă. Include în meniul tău zilnic cât mai multe fructe şi legume proaspete sau apelează cu încredere la suplimente. Pentru a preveni astenia de primăvară, sunt recomandate vitaminele B12, B6, B1, C şi D, dar şi suplimentele de magneziu.

Detoxifierea

Una dintre cauzele cele mai puternice care favorizează apariţia asteniei de primăvară este adunarea toxinelor în corp. Mâncărurile consistente din timpul iernii nu au făcut decât să încarce organismul. O cură de dezintoxicare bazată pe sucuri naturale şi cât mai multe alimente proaspete poate opri astenia de primăvară la scurt timp după apariţie sau o poate preveni complet.

Profită de zilele călduţe

Creşterea intensităţii radiaţiilor ultraviolete din zilele de primăvară contribuie la apariţia asteniei. Dacă simţi că ai astfel de probleme, nu forţa nota. Pentru început fă plimbări scurte şi încearcă să te bucuri de frumuseţea pomilor înfloriţi şi verdele crud al firavelor fire de iarbă.

Evită alergiile

Chiar dacă nu suferi de alergii într-o formă gravă, fii atentă la semnalele pe care ţi le transmite corpul. Dacă strănuţi mai des ca de obicei sau dacă ai mici probleme respiratorii, înseamnă că trebuie să îţi faci timp să ajungi la o consultaţie la un specialist alergolog. Un tratament adecvat ar putea să te ajute să treci mai uşor peste toate aceste efecte ale factorilor alergeni.

Odihna

Starea de oboseală permanentă este unul dintre semnele pe care organismul le dă atunci când astenia îşi face simţită prezenţa. Senzaţia de moleşeală provocată de astenie nu dispare indiferent cât de mult încerci să te odihneşti. Corpul are nevoie însă de timp pentru refacere. Pentru a evita astenia, trebuie să dormi opt ore pe noapte. Dacă te simţi obosită atunci când vii de la serviciu, încearcă să dori măcar jumătate de oră. Astfel îţi vei reîncărca bateriile şi vei putea să te dedici în totalitate familiei tale sau micilor tale plăceri.

Pentru a nu fi dezamăgită peste o lună, când vei începe să porţi haine ceva mai subţiri, poate că a sosit tipul să te evaluezi. Pentru a te bucura din plin de sezonul călduţ care se apropie, asigură-te că nu ai pus pe tine foarte multe kilograme! Cântăreşte-te, măsoară-te şi fă-ţi curajul de a încerca hainele din garderobă. În cazul în care acestea sunt poate un pic strâmte, ţine o dietă, fă-ţi un abonament pentru a practica un sport şi nu uita că această perioadă este ideală pentru începerea unei diete de purificare sau energizare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *