Actualitate

INVESTIGAȚIE ANTICORUPTIE.MD: Casa de lux al purtătorului de cuvânt de la primăria capitalei și ajutorul material

Funcţionarul, care între timp a devenit secretar interimar al Consiliului Municipal Chișinău, deține o casă cu două etaje în zona Petricani din sectorul Râșcani, pe care a construit-o, potrivit actelor cadastrale, din anul 2012 până în 2014. Locuința are o construcție accesorie și un garaj prevăzut pentru două mașini. Pe frontispiciul casei este imprimat un blazon, în care litera "B" vorbește despre numele de familie al proprietarului. Cu tot luxul afișat, Brânzaniuc s-a numărat, în anul 2013, printre beneficiarii de ajutor material din bugetul municipal. El a primit 72.000 de lei. Din banii publici i-a fost achitată o parte din dobânda la un credit luat pentru construcția casei. Până la angajarea în funcție de șef de direcție nu avea locuință și ridica un salariu de doar 2.000 de lei. 


Pe frontispiciul casei este imprimat un blazon, în care litera "B" vorbește despre numele de familie al proprietarului. Sursa foto: anticoruptie.md

Locuința lui Vadim Brânzaniuc are o suprafață de 146 de metri pătrați, este construită din piatră de calcar, garajul, de 42,6 metri pătrați, este din beton armat, porțile sunt din fier, iar zidul care înconjoară casa este tot din piatră de calcar. Toate acestea costă, potrivit unei evaluări a Agenției de Stat Cadastru, 1.515.590 de lei. Până în anul 2009 funcționarul nu avea nicio locuință, ci doar un teren pomicol la Trușeni și un BMW produs în anul 2002. Pe lângă cele două bunuri, el a indicat în declarația de avere pentru anul 2009 un salariu de 32.068 de lei anual, adică aproximativ 2.672 de lei lunar. În acel an era specialist principal în cadrul Direcției Relații cu Publicul. În anul 2010 a devenit șef al acestei Direcții. În 2011 Vadim Brânzniuc și-a cumpărat două mașini noi care au costat împreună mai mult de jumătate de milion de lei – 652.000 de lei – un Land Rover Freelander, produs în 2011 și cumpărat în același an, și o Skoda Octavia la fel din 2011.

Investigația completă o puteți citi pe site-ul celor de la anticoruptie.md…

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *