Ultima oră

Iohannis, la mila PSD: Vor premierul, șefia Camerei Deputaților și 50% din ministere

PSD ar vrea 50% din ministere, șefia Camerei Deputaților și premierul, potrivit surselor politice. Cei din PNL nu vor deocamdată să recunoscă aceste întâlniri oficiale cu PSD, iar asta pentru că și liberalii și social-democrații au spus inițial că nu vor negocia.

Joi va avea loc o întâlnire oficială între PNL și PSD, asta după ce au existat deja trei întâlniri neoficiale.

În această seară a avut loc o întâlnire restrânsă la Vila Lac între Florin Cîțu și Dan Vîlceanu, din partea PNL, și Sorin Grindeanu și Marcel Ciolacu, din partea PSD.

La această întâlnire, liderii PSD au pus trei condiții și au spus că de aici pleacă negocierile cu ei: vor premierul, șefia Camerei Deputaților și 50% din ministere.

În cazul în care vor obține aceste funcții, în urma negocierilor cu PNL, cel mai probabil Marcel Ciolacu va fi susținut pentru funcția de premier, iar Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD, pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Este posibil să fie înființate mai multe ministere și să se ajungă la un număr de aproximativ 20 de ministere, asta dacă PNL și PSD vor ajunge la un numitor comun.

În acest context, PSD ar lua 10 ministere, iar celelalte 10 vor fi împărțite între PNL și UDMR.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *