Actualitate

Ion Ceban: „Chișinăul arată ca un sat”

În declarațiile pentru presă, Ion Ceban a spus că a elaborat trei planuri de acțiune, pe termen lung, mediu și scurt, care vor face din Chișinău o capitală modernă.

Până în aprilie 2019, Ion Ceban își propune elaborarea Planului Urbanistic General. Candidatul PSRM spune că va opta pentru auditul integral al tuturor subdiviziunilor Primăriei pentru ca, în scurt timp, să poată prezenta o nouă structură funcțională a Primăriei. „Chișinăul arată, cu regret, ca un sat cu infrastructură comunală, noi vrem să-l modernizăm”, a declarat Ion Ceban.

În timp ce Ion Ceban depunea actele la Consiliul Electoral, în fața instituției avea loc o manifestație a membrilor PSRM și susținătorii acestuia. Întrebată dacă această manifestație poate fi considerată o acțiune cu tentă electorală, vicepreședinta Consiliului Electoral, Ina Babin, a spus că Ion Ceban deține statutul de solicitant, iar până a fi înregistrat în calitate de candidat de toate acțiunile cu caracter electoral este responsabilă Poliția.

Până astăzi, la Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău au depus actele: candidatul Partidului Liberal, Valeriu Munteanu; candidatul Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, candidatul comun PPPDA-PAS, Andrei Năstase, candidatul Partidului Politic „Casa Noastră-Moldova”, Alexandr Roșco, candidata Partidului Șor, Reghina Apostolova. Sergiu Tofilat și Maia Laguta, care intenționează să candideze independent, au solicitat listele de subscripție. Ei trebuie să adune cel puțin 10 mii de semnături de susținere. Și primarul interimar Silvia Radu a anunțat că de mâine, 11 aprilie, începe colectarea semnăturilor.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *