Actualitate

Ion Cristoiu spune că Iohannis a primit o informare de la servicii, conform căreia liderii mondiali vor declara pandemia încheiată

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu spune că măsurile de relaxare anunțate de președintele Iohannis semnalează sfârșitul pandemiei, așa cum starea de urgență anunțată tot de el în martie 2020 semnalau începutul ei.

„E un moment politic deosebit. De remarcat, în primul rând, că preşedintele a ţinut să creeze un moment corespondent stării de urgenţă din martie. Se puteau lua aceleaşi măsuri de relaxare, încetul cu încetul şi cu o anumită prudenţă, ca să-ţi dea posibilitatea să dai înapoi. Preşedintele a ţinut să facă un moment deosebit din acest anunţ. După părerea mea, în această declaraţie de presă nu sunt importante măsurile, este important semnalul. Aşa cum atunci, când a anunţat starea de urgenţă, a dat semnalul începutului pandemiei, acum dă semnalul de sfârşit”, a afirmat publicistul vineri seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Ion Cristoiu nu exclude ca preşedintele Iohannis să fi făcut anunţul relaxării restricţiilor după primirea unei note de la SIE care îl informa că majoritatea liderilor mondiali va proclama închiderea pandemiei.

„Aici nu are treabă Bruxelles-ul, aici premierul Dăscălescu de acum, ministra Sănătăţii (…) după părerea mea, ei nu primesc aceleaşi note de la servicii precum Klaus Iohannis. Anunţul lui Klaus Iohannis este urmarea unei note, jur, şi probabil de la SIE, notă care i-a spus la nivelul lui, nu la nivelul lui Cîţu, că marea majoritatea a liderilor mondiali va proclama închiderea pandemiei. Încetarea pandemiei, şi sunt sigur că aşa este, este încetarea stării de spirit a pandemiei. Boala rămâne (…) Părerea mea e că, undeva pe plan mondial s-a decis sau s-a ajuns la această idee că, indiferent de cât de mare va fi pandemia de acum încolo, mediatic ea nu va mai fi. Oficial. Noi vom trăi împreună cu virusul. Uitaţi-vă în ultimele două luni. În timp ce în alte ţări se luau măsuri de restricţii, la noi, şi unii medici, cum e Adrian Marinescu, spuneau că sunt probleme. Şi că e ceea ce spun eu, că probabil a primit o notă, şi în alte state se va proceda la fel. Mai
e pe undeva pe acolo, prin India, Brazilia, dar nu contează”, a mai spus publicistul.

Ion Cristoiu nu exclude ca preşedintele Iohannis să se fi grăbit cu anunţul relaxării restricţiilor pentru a acoperi un eventual eşec vaccinării, considerând discursul şefului statului unul prin care a anunţat nu numai sfârşitul pandemiei, ci şi sfârşitul imunizării anti-COVID 19.

„De ce spun că pandemia va continua, dar nu va mai fi starea de spirit? Pentru că discursul de ieri omoară vaccinarea. Noi ieri am avut de-a face cu un discurs care a proclamat sfârşitul pandemiei, dar şi sfârşitul vaccinării. Dacă nu mai există pericolul? (…) Poate să fie şi un anunţ al preşedintelui ca să preîntâmpine un dezastru că nu se atinge vaccinarea. Ei îşi calculaseră o cifră şi probabil au zis hai să dăm relaxarea acum să împingem vaccinarea în plan secund pentru că altfel oamenii ar fi fost atenţi (…) dacă s-au vaccinat, să vedem dacă scăpăm. Nu mai suntem atenţi acum. Probabil că această campanie de vaccinare îşi va permite să se târâie până prin decembrie. (…) Riscul e să murim, dar să nu ne mai dea la televizor”, a mai spus publicistul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *