Iulian Fruntașu va lansa cartea „Să fi fost totul o mare păcăleală?”
Alături de autor vor participa scriitorii Andrei Țurcanu și Mircea V. Ciobanu, criticul literar Lucia Țurcanu. Moderatorul evenimentului va fi Emilian Galaicu – Păun, scriitor, redactor – șef al Editurii Cartier.
Regretatul Alexandru Mușina declara că „Poezia lui Iulian Fruntașu poate șoca prin „violența” limbajului, a imaginilor, dar acestea nu sunt rodul unui teribilism (post) adolescentin. Cuvintele, imaginile „necuvioase” din poeziile sale nu sunt rezultatul manifestării „spiritului derbedeu”, nici al „plăcerii aristocratice de a displăcea”. Ci rodul exasperării de a nu găsi, dincolo de „febra cărnii”, de mecanica eroticului sau a structurii discursului, de mizeria existenței ceva mai înalt, un sens care să autentifice trăirea și să instituie o adevărată comunicare cu celălalt. Nu știu cât de departe va merge Iulian Fruntașu în explorarea începută acum, o explorare poetică și existențială totodată. Un lucru este însă incontestabil: aveți în fașă un poet adevărat, o certitudine a poeziei române a acestui sfârșit de mileniu” menționa poetul.
Iulian Fruntașu s-a născut la 5 iulie 1970, Chișinău, scriitor român. După absolvirea Facultăţii de Litere (1992), a fost angajat la Ministerul Afacerilor Externe. Din 2001 a lucrat în cadrul unor misiuni OSCE în Georgia, unde a monitorizat situația din zona de securitate, și în fosta Iugoslavie, unde s-a ocupat de reîntoarcerea refugiaților, reconstrucția proprietăților distruse și monitorizarea proceselor judiciare cu privire la crimele de război. Doctor în științe politice (1999), Institutul de Filosofie, Sociologie și Științe Politice al Academiei de Științe a Republicii Moldova. Autor al volumului ,,O istorie etno-politică a Basarabiei”, Editura Cartier, 2002 (Premiul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova pentru cea mai bună carte de istorie). Ambasador al Republicii Moldova în Marea Britanie în perioada 2012–2016.
A debutat cu volumul ,,Beata în marsupiu”, Editura Cartier, 1996 (Premiul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova pentru debut). Au urmat microantologia bilingvă engleză-română ,,God’s Ear”, Editura Slow Dancer Press, Londra, 1998, și volumul bilingv român-englez ,,St. Bosnia Blues”, Editura Cartier, 2006.
În ziua lansării va fi organizat o sesiune de autografe. Prețul promoțional 99 lei.
Volumul va apărea și în format ebook pe iBooks.com sau shop.cartier.md
TIMPUL.MD (V.M.)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!