Lumea

Jirinovski: Ploaia de meteoriți din Rusia e o diversiune a SUA

‘Voia încă de luni să-l avertizeze, numai că Lavrov este în vizită în Africa şi nu răspunde la telefon’, a declarat liderul ultranaţionalist rus Vladimir Jirinovski, vineri, într-o conferinţă de presă la Moscova, relatează agenţia de presă RIA Novosti.

‘Mai mult ca sigur, Kerry voia să-l avertizeze pe Lavrov că va fi o ,,provokaţia,, (provocare) şi că aceasta vizează şi Rusia’, a insistat Jirinovski, preşedintele Partidului Liberal Democrat rus (LDPR).

Vineri dimineaţa, în Urali (estul Rusiei), s-a produs o ploaie de meteoriţi care, potrivit datelor Ministerului rus de Interne, a provocat rănirea a peste 250 de persoane, în principal din cauza rănirii cu aşchii de la geamurile sparte de unda de şoc provocată de explozia şi fragmentarea unui meteorit de dimensiuni mai mari la intrarea în straturile inferioare ale atmosferei Pământului.

Conform Observatorului din Ekaterinburg, ploaia de meteoriţi a căzut la 07h23 de minute (după ora Moscovei) deasupra regiunii Celeabinsk, sub formă de sfere incandescente.

‘Nimic nu cade întâmplător din spaţiu. Cade doar ceea ce e făcut de oameni. Oamenii sunt provocatori şi incitatori de războaie’, a mai spus Jirinovski.

Joi, purtătoarea de cuvânt a Departamentul de Stat al SUA, Victoria Nuland, declarase că noul secretar de stat John Kerry încearcă de trei zile să-l prindă la telefon, dar fără rezultat, pe ministrul rus de externe Serghei Lavrov, pentru a discuta despre noul test nuclear al Phenianului şi eventualul răspuns al comunităţii internaţionale la acesta. Lavrov se află în turneu în Africa şi nu răspunde la telefoane, titra în ajun presa moscovită. 

Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *