ActualitateExterne

Joe Biden a ajuns să-i dea dreptate lui Trump în privința desemnării Houthi ca grupare teroristă

Preşedintele Joe Biden consideră că Houthi sunt un „grup terorist”, denumire pe care administraţia sa a ridicat-o organizaţiei, dar pe care ia în considerare să o aplice din nou, transmite CNN, citat de news.ro.

„Cred că sunt”, a spus Biden când a fost întrebat dacă este dispus să-i numească pe houthi grupare teroristă.

Biden le-a spus mai târziu reporterilor din Allentown, Pennsylvania, că este irelevant dacă administraţia sa face oficial această încadrare. El a precizat că SUA şi alte naţiuni vor riposta oricum la atacurile lor din Marea Roşie.

„Este irelevant dacă sunt desemnaţi”, a declarat Biden. „Am creat un grup de naţiuni care vor spune că dacă continuă să acţioneze şi să se comporte aşa cum o fac, noi vom riposta”, a adăugat el.

Întrebat despre faptul că unii democraţi au spus că ar fi trebuit să solicite aprobarea Congresului pentru atacurile asupra ţintelor Hourhi din Yemen, Biden a respins obiecţiile lor.

„Ei greşesc şi am trimis în această dimineaţă când au avut loc atacurilor exact ce s-a întâmplat”, a susţinut preşedintele Biden.

În 2021, administraţia Biden a anulat decizia administraţiei Trump de a-i desemna pe rebelii Houthi din Yemen ca organizaţie teroristă străină.

Vineri, Casa Albă a reiterat că ia în calcul desemnarea Houthi ca grupare teroristă, John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională, precizând că nu a fost luată nicio decizie şi că nu poate oferi un termen legată de durata procedurii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *