Externe

Jose Manuel Barroso a fost reales pentru inca cinci ani

Jose Manuel Barroso a fost reales, ieri, in functia de presedinte al Comisiei Europene (CE) pentru al doilea mandat consecutiv. Pentru Barroso si-au dat votul mai mult de jumatate din deputatii Parlamentului European. Din cele 718 voturi exprimate, 382 au fost „pentru”, 219 – „impotriva”, iar 117 europarlamentari s-au abtinut de la vot. Astfel, au disparut speculatiile potrivit carora nu are rost ca Barroso sa fie reales, in cazul in care Tratatul de la Lisabona va fi adoptat.

El a fost votat in principal de eurodeputatii conservatori, crestin-democrati si liberali. Potrivit lui Jose Manuel Barroso, realegerea sa in functie nu putea fi amanata. „Cetatenii nostri doresc o Comisie puternica intr-o Uniune Europeana puternica. Ei asteapta solutii concrete europene la criza economica si nu vor tolera amanari sau discutii interminabile despre modul in care vor actiona institutiile comunitare pe viitor”, a declarat presedintele CE.

In urmatoarele zile, Barroso il va aduce in echipa sa pe cel de-al 26-lea comisar european, care, probabil, va raspunde de domeniul drepturilor fundamentale ale cetatenilor.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *