Judecătorii au respins contestaţia: Elena Udrea rămâne după gratii
La termenul de joi, avocaţii Elenei Udrea au pledat pentru judecarea clientei lor în stare de libertate, însă fără succes:
”Am arătat că activităţile pe care şi le propun procurorii nu reclamă starea de arest. Ele pot fi făcute şi cu doamna Udrea în stare de libertate. De asemenea, în cazul ei şi nu numai, măsura arestului preventiv se transformă tot mai mult într-o pedeapsă anticipată. Nu putem să pedepsim omul de pe acum pentru că opinia publică aşa vrea. Noi nu putem să substituim opinia publică”, a explicat Marius Striblea, unul din apărătorii Elenei Udrea, după încheierea şedinţei de judecată.
Amintim că, înainte ca instanţa să se pronunţe, echipa de comunicare a fostului ministru opina pe Facebook că Darius Vâlcov şi Radu Mazăre nu au fost trimişi întâmplător după gratii joi, ci pentru că o eventuală prelungire a arestării Elenei Udrea "să nu bată la ochi":
"În argumentaţia pe care a avut-o în faţa completului de judecată astăzi, Elena Udrea a invocat, printre altele, şi faptul că alţi politicieni acuzaţi de fapte de corupţie (printre ei şi Vâlcov şi Mazăre) au fost lăsaţi în libertate de ÎCCJ. Chiar a existat un schimb de replici cu procurorul care argumenta necesitatea arestării preventive.
Din această perspectivă, deciziile în cazurile Vâlcov şi Mazăre, venite concomitent, deşi nu au fost judecate în acelaşi timp (cel puţin teoretic ?!), par a nu fi întâmplătoare, putând fi menite să justifice o eventuală respingere a contestaţiei avocaţilor Elenei Udrea, lucru care ar fi putut să bată la ochi", a declarat Elena Udrea.
După gratii rămân şi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja precum şi Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea. Fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheorghe Nastasia şi primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriţă vor fi cercetaţi în continuare în arest la domiciliu.
Udrea a fost arestată preventiv în acest dosar pe data de 25 februarie, arestul prevenitv fiind prelungit cu încă 30 de zile în data de 23 martie. Acuzaţiile iniţiale aduse fostului ministru în acest dosar au fost de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi luare de mită. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infracţiuni de luare de mită.
sursa: epochtimes-romania.com