Justiție

Judecătorul Oleg Melniciuc a fost condamnat la șapte ani de închisoare pentru îmbogățire ilicită

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către președintele Judecătoriei Anenii Noi, Ghenadie Mîra.

„Cauza penală privind Falsul în declaraţii a fost încetată, iar în cauza privind îmbogăţirea ilicită a fost condamnat la șapte ani cu executarea pedepsei din momentul ce sentința devine definitivă”, a declarat Mîra.

Pe numele lui Melniciuc a fost deschis un dosar penal în vara anului 2017, la solicitarea procurorului general și a fost trimis pe masa magistraților de la Judecătoria Chișinău, acolo unde activa și Melniciuc, deși era în concediu pentru îngrijirea copilului.

Timp de un an, dosarul a stat pe masa magistraților de la Judecătoria Chișinău și abia în decembrie 2019, atunci când Melniciuc a revenit din concediu, Curtea Supremă de Justiție (CSJ) să decidă strămutarea judecării cauzei penale la Judecătoria Anenii Noi.

Motivul a constat în faptul că Melniciuc activează în calitate de judecător în cadrul Judecătoriei Chișinău, iar judecarea cauzei de către instanța respectivă ar putea trezi „suspiciuni la unii observatori independenți cu privire la obiectivitatea instanței”.

Prima ședință în dosarul lui Melniciuc la Anenii Noi a avut loc pe 31 decembrie 2019.

În mai 2019, fostul procuror general Eduard Harunjen a cerut membrilor CSM să îl suspende pe Melniciuc din funcția de judecător pentru existența bănuielii de săvârșire a traficului de influență.

Harunjen a declarat atunci că, în iunie-iulie 2017, Melniciuc, susținând că are influență asupra judecătorilor, a pretins, a acceptat și a primit personal 100 de mii de euro pentru a-i face pe judecători să emită o hotărâre în favoarea unei persoane.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *