CSI / Rusia

Kiev: 1.500 de soldați ruși au intrat în Ucraina în ultimele zile; civili din Mariupol atacați cu bombe cu dispersie rusești

(UPDATE, 17,08) Insurgenții din estul Ucrainei atacă împrejurimile orașului Mariupol cu bombe cu dispersie perfecționate.

”Teroriștii din Donețk folosesc împotriva civililor din împrejurimile Mariupolului – în special din localitățile Sartana, Gnutovo, Novoselovka -bombe cu dispersie rusești perfecționate pentru sistemele „Grad” și Tornado-G”, a declarat colonelul Viktor Șidliuh.

El a precizat că respectivele muniții sunt mult mai puternice și au capacitate sporită de atingere a țintelor, în comparație cu racheta „Grad” standard.

(UPDATE, 16,55) Autoritățile de la Kiev au anunțat luni la prânz că 1.500 de soldați ruși au intrat în Ucraina în timpul weekend-ului.

”O mie cinci sute de soldați ruși și 300 de piese de echipament militar, inclusiv lansatoare de rachete multiple Grad, au traversat” sâmbătă și duminică partea frontierei ucraineano-ruse aflată sub controlul separatiștilor, a anunțat un purtător de cuvânt militar ucrainean, Andrii Lâsenko.

În ultimele 24 de ore, șaisprezece persoane, dintre care nouă soldați și șapte civili, au fost ucise în luptele din estul Ucrainei în ultimele 24 de ore.

„În general, militarii ucraineni resping cu succes atacurile insurgenților, provocându-le pagube semnificative”, a afirmat purtătorul de cuvânt al forțelor antiteroriste ucrainene, Anatoli Stelmah.

Pe de altă parte, șeful portalului ”Rezistența informațională”, Dmitri Tâmciuk, susține că rebelii din Donețk își întăresc pozițiile cu ajutorul militarilor și a armamentului din Rusia.

”Se remarcă o intensificare a operațiunilor rebelilor la sud de Donețk. În raionul Dokuciaevska, în afară de avangarda unității tactice, continuă să vină forțele din batalionul grupului tactic al inamicului, completat cu militari din Federația Rusă”, a spus Tâmciuk.

El a precizat că în zonă au ajuns și 25 de blindate.

Sursa: unian.net, agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *