CSI / Rusia

Kievul a anunţat că niciun camion rusesc nu va intra pe teritoriul ţării: Rusia trebuie sa transmită Crucii Roşii ajutoarele umanitare

De cealaltă parte, ministrul de Externe de la Moscova afirmă că a fost convenit un nou traseu şi camioanele vor trece graniţa sub egida Crucii Roşii.

"Noi am acceptat ca pe camioanele noastre să fie plăcuțe de înmatriculare ucrainene atunci când acestea se vor deplasa pe teritoriul ucrainean. Am acceptat ca în camioanele cu ajutor umanitar să fie nu doar reprezentanţi ai Crucii Roşii şi OSCE, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor ucrainene. Am primit o notă prin care ni s-a confirmat că autorităţile ucrainene sunt pregătite să primească acest ajutor", a menţionat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Ministerul de Externe de la Kiev consideră, însă, că ajutoarele umanitare trimise de Rusia pot servi drept o scuză pentru o invazie.

"Nu e nevoie de tancuri şi artilerie pentru a aduce alimente şi medicamente pentru civili. Opriţi agresiunea, opriţi teroriştii ruşii, opriţi bombardamentele, opriţi propaganda voastră cinică şi, atunci, nu va mai fi nevoie de ajutoare umanitare", a spus viceministrul de Externe al Ucrainei, Danilo Lubkivski.

sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *