Actualitate

Krasnoselski nu va avea voie să treacă prin sala VIP a Aeroportului Internațional Chișinău

Cetățenii trebuie să-l vadă și să stea de vorbă cu el, a declarat astăzi președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, transmite Știri.md.

Potrivit lui Grosu, autoritățile de la Chișinău au insistat pentru prelungirea accesului automobilelor cu numere transnistrene pe teritoriul Ucrainei nu pentru a-i face pe plac lui Vadim Krasnoselski.

„De pe urma acestei interdicții nu are de suferit individul acesta (Krasnoselski). El și protipendada din jurul lui are deja numere neutre și plăcuțe de înmatriculare moldovenești”, a spus Grosu.

De asemenea, a fost întrebat și despre amenințările făcute de Krasnoselski la adresa Chișinăului , speakerul a menționat că „regimul” caută tot timpul nod în papură și încearcă să tensioneze situația.

„Primul termen-limită de înregistrare a automobilelor cu numere neutre a expirat pe 15 ianuarie. Dodon a torpilat totalmente subiectul acesta. Nu a pregătit oamenii, nu a demarat discuțiile cu partea ucraineană. Noi atunci i-am convins pe ucraineni că nu e vina cetățenilor. Acum în septembrie… Toată lumea a fost ocupată cu campania electorală. Până au fost validate alegerile… Astfel, 1 septembrie i-a prins pe mulți fără numere neutre. Evident că cea mai bună soluție e să-și înmatriculeze automobilele. Dacă nu pot să-și înmatriculeze automobilele, atunci trebuie să fie o alternativă – transportul de rută”.

Întrebat ce primește Chișinăul în schimbul cedărilor făcute în fața separatiștilor de la Tiraspol, în condițiile în care cetățenii din partea dreaptă a Nistrului sunt hărțuiți la trecerea așa-zisei frontiere, sunt impuși să completeze tot felul de declarații, Igor Grosu a menționat că trebuie de făcut o diferență între „regim” și cetățeni.

„Dacă noi o să tratăm acest teritoriu prin prisma relațiilor noastre cu regimul, cu cei care au capturat cetățenii noștri, Krasnoselski și tot anturajul său, noi cumva o să uităm de cetățeni. Ei au ales calea discursurilor agresive. E o cale de confruntare care poate duce la nimic bun. Noi am ales să ne gândim la cetățeni. Când primim un lot de vaccin, le dăm și lor, pacienții de acolo vin și se tratează aici. În cazul școlilor românești din stânga Nistrului, noi am spus foarte clar: acesta nu poate fi subiect de discuții. Școlile trebuie să funcționeze. Școlile nu pot fi un motiv de negociere pentru o facilitate sau alta. Filosofia lor e să creeze probleme. Ei imită chipurile o cedare în cazul problemei create de ei și încearcă să negocieze cu noi altceva. Noi trebuie să arătăm pe malul drept progrese în toate domeniile. 14% la sută din cetățenii din stânga Nistrului au votat altfel decât a plătit Dodon”, a menționat Igor Grosu.

De asemenea, speakerul a promis că Vadim Krasnoselski și toți apropiații lui nu vor mai defila prin sala VIP de la Aeroportul din Chișinău.

„Da, el văd că nu are interdicții să treacă prin sala VIP. Probabil, noi vom institui o practică, o să legiferăm o nouă practică, pentru ca toți demnitarii să treacă în regim obișnuit, inclusiv acești indivizi. Să se întrețină cu cetățenii, să vadă cât e de facil să treci…”, a mai adăugat Grosu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *