CSI / RusiaExterne

Kremlin: Vladimir Putin ”are intenția” de a merge în China în luna octombrie

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin ”are intenţia” de a merge în China în luna octombrie, la invitaţia omologului său chinez Xi Jinping, care a efectuat o vizită la Moscova în luna martie, a declarat marţi, 25 iulie, consilierul diplomatic al Kremlinului, Iuri Uşakov, potrivit Agerpres.

”Noi am primit o invitaţie şi avem intenţia de a ne deplasa în China la Forumul ‘Belt and Road’ care se va desfăşura în octombrie”, a indicat Uşakov, citat de agenţiile de presă ruse.

Menționăm că aceasta ar fi prima vizită a lui Putin în China de la începerea ofensivei militare ruse în Ucraina în 24 februarie 2022. Câteva săptămâni înainte de atacul asupra Kievului, acesta se dusese la Beijing la ceremonia de deschidere a Jocurilor olimpice de iarnă, organizate de China.

Rusia şi China întreţin relaţii strânse care s-au consolidat după declanşarea ofensivei Kremlinului în Ucraina şi ploaia de sancţiuni occidentale care a lovit economia rusă.

Beijingul, nu a condamnat nici până astăzi invazia rusă împotriva Ucrainei.

Vă amintim că preşedintele Chinei, Xi Jinping, a efectuat o vizită în luna martie la Moscova, unde a declarat că relaţiile bilaterale ”intră într-o nouă eră”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *